ΕΛΛΑΔΑ

«Κλειστά στόματα» από τους Κροάτες χούλιγκαν - Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν

«Κλειστά στόματα» από τους Κροάτες χούλιγκαν - Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν
ΙΝΤΙΜΕ

Σκληρή γραμμή κρατούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Κροάτες χούλιγκαν οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τηρούν σιγή ιχθύος και αρνούνται οποιασδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη και αποφεύγουν κάθε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Στις δικαιολογίες τους από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν πως στην Ελλάδα είχαν έρθει μόνο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Για τις Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το οργανωμένο ταξίδι θανάτου που έκαναν είχε σκοπό το αιματηρό επεισόδιο και ήδη γνωρίζουν τα σημεία στα οποία θα φιλοξενούνταν τις επόμενες μέρες από την άφιξη τους στην χώρα μας.

Για το σκοπό αυτό αναζητούν τα σημεία συνάντησης με τους χούλιγκαν της ελληνικής ομάδας οι οποίοι μάλιστα δεν αποκλείεται να ήταν αυτοί που να τους προμήθευσαν τα ρόπαλα και τα μαχαίρια.

Οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν τις επαφές τους με χούλιγκαν στην Ελλάδα άλλης ομάδας και κάνουν φύλλο και φτερό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούν οι Κροάτες συλληφθέντες ενώ θα ξεκινήσει έρευνα και στα κινητά τους τηλέφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία τους οι συλληφθέντες είναι άτομα τα οποία στο παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές της Κροατίας.

Πλέον είναι αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και ανθρωποκτονία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ εντός της ημέρας ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένεται να ασκήσει ποινικές διώξεις.

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει δείγμα DNA από τους συλληφθέντες. Το υλικό αναλύεται εξονυχιστικά προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσούρη βρίσκεται ανάμεσά τους.

Νωρίτερα κατά την μεταγωγή τους από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων, η οποία έγινε τμηματικά και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι Κροάτες χούλιγκαν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οργή συγκεντρωμένων πολιτών.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στα δικαστήρια μόλις τους είδε ξέσπασε σε φωνές.

«Δεν θα φύγετε από εδώ, φασίστες, δολοφόνοι, γ... τον Χίτλερ, φάγατε το παιδί», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι προς τους συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ