ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Την Παρασκευή η κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Την Παρασκευή η κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή
Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο οπαδός της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεπ ΙΝΤΙΜΕ / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσουρή, θα πουν την Παρασκευή 11 Αυγούστου, η οικογένεια του, οι συγγενείς, οι φίλοι του καθώς και ο οργανισμός της ΑΕΚ.

Η κηδεία του 29χρονου φιλάθλου, που δολοφονήθηκε στην επίθεση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα πραγματοποιηθεί στον ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα στις 17:00 το απόγευμα.

Ο Δήμος Ελευσίνας, μετά τα θλιβερά γεγονότα, ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις μέχρι την κηδεία του 29χρονου Μιχάλη.

Τρεις ανακριτές αναλαμβάνουν την κύρια έρευνα

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η δικογραφία της οποίας είναι ογκοδέστατη.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση για την οποία σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 104 κατηγορούμενους ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.

Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ασκήθηκε από τους εισαγγελείς σε βάρος των 104 συλληφθέντων για τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεία από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχειά από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα:

- Διατάραξη κοινής ειρήνης
- Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
- Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
- Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικό νόμο)
- Παράνομη οπλοφορία
- Οπλοχρησία
- Κατοχή φωτοβολίδων

Οι 104 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον ανακριτών, προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ