ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των χούλιγκαν - Κόσμος έτρεχε να σωθεί

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των χούλιγκαν - Κόσμος έτρεχε να σωθεί
EUROKINISSI

Με τις έρευνες γύρω από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή την περασμένη Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, να είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό του δολοφόνου, ένα νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο αυτό, που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA, φαίνεται η στιγμή που οι χούλιγκαν, θυμίζοντας τάγμα εφόδου, επιτίθενται σε ανυποψίαστο κόσμο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, λίγο πριν ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής πέσει νεκρός.

Το συγκεκριμένο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας στις 23.08 της Δευτέρας, φαίνεται ένα πλήθος ανθρώπων, φιλάθλων της ΑΕΚ, να τρέχει πανικόβλητο, προκειμένου να γλιτώσει από τη μανία των Κροατών χούλιγκαν που χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Πολλοί από τους χούλιγκαν, που κυνηγούν το πλήθος, κρατούν και πετούν φωτοβολίδες. Λίγα λεπτά έπειτα από αυτές τις εικόνες, ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής πέφτει νεκρός.

Το υλικό αυτό, όπως και άλλα στοιχεία, έχουν συγκεντρωθεί και αναλύονται από τις Αρχές, με σκοπό την ταυτοποίηση των δραστών τόσο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, όσο και του τραυματισμού παρευρισκόμενων στο σημείο.

Γιατρός: «Ξεψύχησε στα χέρια μου»

Τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τις πρώτες στιγμές της αιματηρής επίθεσης των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια περιγράφουν οι πρώτες καταθέσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για άτομα που είτε βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος ανάμεσα στα επεισόδια, είτε κλήθηκαν να βοηθήσουν όπως ένας ειδικός φρουρός και ένας γιατρός.

«Περί ώρα 23.45 προσήλθε ένα άτομο, άνδρας, με ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο άτομο δεν έφερε σφυγμούς, ήταν άπνοος και με μυδρίαση. Αμέσως εισήχθη στα επείγοντα όπου και προχωρήσαμε στη διαδικασία της ανάνηψης για το χρονικό διάστημα της μιας ώρας, πλην όμως δεν καταφέραμε να τον επαναφέρουμε στη ζωή. Το εν λόγω άτομο δεν έφερε εξωτερικά εμφανή τραύματα, εκτός από ένα θλαστικό τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού βραγχίονα, πλην όμως είχε αίμα σε όλο του το σώμα.

Αδερφός Μιχάλη: «Μου είπαν... μάλλον πέθανε»

«Στις 04.00 με κάλεσε ο ξάδερφός μου και είπε ότι ο αδερφός μου, Μιχάλης έχει τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς να ξέρει τον τρόπο που έγινε. Μετά από λίγα λεπτά μου ξανατηλεφώνησε και μου είπε ότι μάλλον έχει πεθάνει. Ήμουν εκτός Αττικής, οπότε έφτασα στο νοσοκομείο στις 8 παρά 10 το πρωί. Δε γνωρίζω πώς πέθανε ο αδερφός μου, όσο ζούσε ήταν ενεργός οπαδός της ΑΕΚ και ήταν και σε σύνδεσμο».

Στο νοσοκομείο ο πατέρας του Μιχάλη

Εν τω μεταξύ, στην καρδιολογική κλινική του Θριασίου εισήχθη προληπτικά ο πατέρας του 29χρονου Μιχάλη που έχασε τη ζωή του έπειτα από την οργανωμένη επίθεση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της έντονης συγκινισιακής φόρτισης ένιωσε αδιαθεσία, είχε λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Εξιτήριο έλαβε από το Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο» ΕΕΣ, η μητέρα του άτυχου 29χρονου που έχασε τη ζωή του έπειτα από την οργανωμένη επίθεση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στη Ν. Φιλαδέλφεια. Υπεβλήθη σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο που ολοκλήρωσε χωρίς ευρήματα, αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Επίσης, εξιτήριο έλαβε και ο αλλοδαπός υπήκοος (Κροάτης), (37 ετών), που νοσηλευόταν στην Α' Χειρουργική Κλινική, μετά την ολοκλήρωση του απεικονιστικού και εργαστηριακού ελέγχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ