ΕΛΛΑΔΑ

Kύκλωμα εμπορίας βρεφών: Στο Νοσοκομείο Χανίων δύο παρένθετες μητέρες

Kύκλωμα εμπορίας βρεφών: Στο Νοσοκομείο Χανίων δύο παρένθετες μητέρες
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκαν με εντολή Εισαγγελέα δύο παρένθετες μητέρες που εμπλέκονται στην υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά.

Η πρώτη γυναίκα, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Μαιευτική -Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου όπου και παρέμεινε για δύο ημέρες, ενώ το μόλις 9 ημερών υγιέστατο μωρό της φιλοξενείται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, μέχρι να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες.

Το βράδυ της Πέμπτης, έγινε επίσης στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου, ο τοκετός μιας 39χρονης παρένθετης μητέρας από τη Γεωργία, η οποία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο επίσης φιλοξενείται στη Μονάδα Νεογνών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η Μονάδα στα Χανιά, λειτουργεί υπό την παρουσία δύο εξειδικευμένων επιστημόνων - εμβρυολόγος /νεογνολόγος - που ήρθαν από την Αθήνα με ενέργειες της Αρχής για την ιατρικώς υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, προκειμένου να υπάρχει ομαλή παρακολούθηση των γυναικών, ενώ το επίμαχο Κέντρο ως κύκλωμα εμπορίας βρεφών, εποπτεύεται και από την ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ