ΕΛΛΑΔΑ

Kύκλωμα εμπορίας βρεφών: Επιστολές συμπαράστασης στον κατηγορούμενο γυναικολόγο

Kύκλωμα εμπορίας βρεφών: Επιστολές συμπαράστασης στον κατηγορούμενο γυναικολόγο
Φωτογραφία ενός μωρού Unsplash

Επιστολές συμπαράστασης συγκεντρώνονται για το γνωστό Χανιώτη γυναικολόγο, ο οποίος συνελήφθη ως εγκέφαλος μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων και παράνομων υιοθεσιών βρεφών.

Παρά τις βαριές κατηγορίες εις βάρος του, σύμφωνα με το cretapost, υπάρχει μια ομάδα γυναικών, που αποφάσισε να στηρίξει τον γιατρό, συνθέτοντας ένα κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού σάιτ, κάποιες ασθενείς που τον εμπιστεύτηκαν συγκεντρώνονται για να αποτυπώσουν τις θετικές εμπειρίες τους σε επιστολές τις οποίες έχουν παραδώσει στον δικηγόρο του.

Οι επιστολές αυτές μιλούν για την ιατρική φροντίδα που έλαβαν στην κλινική του αναδεικνύοντας τη συνεργασία που είχαν. Παράλληλα, υπάρχουν πρώην ασθενείς του που προσκαλούν μέσω social και άλλες γυναίκες να συμμετάσχουν στον αγώνα συμπαράστασης με επιστολές ή με τη φυσική τους παρουσία έξω από τα δικαστήρια, όταν οδηγηθεί με τους άλλους επτά στον ανακριτή.

Εξαπατήθηκαν 400 ζευγάρια - Συλληφθείσα θα πούλαγε νεογέννητο

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων αναμένεται να απολογηθούν την προσεχή Κυριακή (13/08) μετά την ανώτερη προθεσμία που έλαβαν, οι εννέα συλληφθέντες που για μια δεκαετία φέρονται να δρούσαν ως εγκληματική οργάνωση, προχωρώντας σε παράνομες υιοθεσίες, έχοντας εξαπατήσει περί τα 400 ζευγάρια που ήθελαν να αποκτήσουν παιδί και έχοντας εκμεταλλευτεί 200 γυναίκες ως παρένθετες μητέρες και δότριες ωαρίων.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (9/08) προσήχθησαν σταδιακά στον εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες. Ανάμεσά τους μια έγκυος και μια γυναίκα με ένα βρέφος εννέα ημερών στην αγκαλιά.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Μαύρο, συνήγορο υπεράσπισης του μαιευτήρα γυναικολόγου που φέρεται ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, ο μοναδικός του στόχος ήταν να ενισχύσει ανθρώπους που ήθελαν να γίνουν γονείς.

«Ο εντολέας μου έχει την πεποίθηση ότι με την επεξεργασία που θα γίνει, θα αναδειχθεί η πραγματική διάσταση και αυτή θα είναι διαφορετική από αυτή που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα».

Η ογκώδης δικογραφία που έκανε τις ανακριτικές αρχές να εξαντλήσουν τα περιθώρια του νόμου δίνοντας την ανώτατη δυνατή προθεσμία στους συλληφθέντες, περιλαμβάνει ανθρώπινες ιστορίες με φόντο το όνειρο της απόκτησης παιδιού που προκαλούν ανατριχίλα.

Έτοιμη να πουλήσει το 9 ημερών βρέφος

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, η μια εκ των συλληφθέντων ρουμανικής υπηκοότητας, που προσήχθη στον εισαγγελέα Χανίων με ένα βρέφος εννέα ημερών στην αγκαλιά, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Μαζί της και η Ρουμάνα μεσίτρια, υπάλληλος του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά. Θα ταξίδευαν στη Θεσσαλονίκη για να παραδώσουν το βρέφος σε ζευγάρι. Στην υπόθεση εμπλέκεται και δικηγόρος της συμπρωτεύουσας η οποία θα διεκπεραίωνε τα πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης του παιδιού.

Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αικατερίνης κατάφεραν να ταυτοποιήσουν μεταξύ άλλων, υπόθεση υιοθεσίας στην Κατερίνη. Η θετή μητέρα ομολόγησε στους αστυνομικούς πως Ρουμάνα μεσίτρια από το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά είχε μεταφέρει και παραδώσει το βρέφος στην πόλη της Πιερίας.

Από τον Δεκέμβριο του 2022 μέχρι σήμερα διαπιστώθηκαν τέσσερις τετελεσμένες παράνομες υιοθεσίες ή απόπειρες. Μάλιστα, 71 γυναίκες ήταν συστηματικά δότριες ωαρίων και 98 τέθηκαν σε εργασιακή εκμετάλλευση ως παρένθετες μητέρες.

Ενδεικτική της βιομηχανοποίησης της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από την εγκληματική οργάνωση, είναι η περίπτωση αλλοδαπής που ήταν μεταξύ των τριάντα που προσήχθησαν στην Ασφάλεια Χανίων. Είχε έξι παιδιά και έγινε δύο φορές παράνομα παρένθετη μητέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ