ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Πού στρέφονται οι έρευνες - Τι δείχνουν τα βίντεο

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Πού στρέφονται οι έρευνες - Τι δείχνουν τα βίντεο
Μεταγωγή στον ανακριτή της τρίτης ομάδας των κατηγορούμενων χούλιγκαν από την Κροατία ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME NEWS

Στον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή επικεντρώνουν οι αρχές, μετά και την προφυλάκιση συνολικά 105 ατόμων για την υπόθεση, που στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι Κροάτες χούλιγκαν.

Οι αστυνομικοί ευελπιστούν να «μιλήσουν» DNA και αποτυπώματα, με τα σχετικά αποτελέσματα να αναμένονται έως την Πέμπτη.

Στο μικροσκόπιο βίντεο από κινητά και κάμερες της περιοχής

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, αναλύουν βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλεχθεί από κινητά τηλέφωνα και κάμερες της περιοχής.

Δικηγόροι κατηγορουμένων, δήλωσαν ότι ο δράστης καταγράφεται σε βίντεο ντοκουμέντο να καταφέρει τη μοιραία μαχαιριά στο Μιχάλη, ωστόσο πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως δεν έχουν στα χέρια τους τέτοια καταγραφή.

Συμπληρώνουν ωστόσο, ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει ένα άτομο να χτυπά τον Μιχάλη με ρόπαλο.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο των συλληφθέντων.

Από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή την ώρα της επιδρομής των Κροατών χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ίσως προκύψουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή και τα επεισόδια.

Στη φυλακή και οι 105 συλληφθέντες

Στη φυλακή οδηγήθηκαν και τα 105 άτομα που συνελήφθησαν για την υπόθεση. Πρόκειται για 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένα κατηγορούμενο Αλβανικής καταγωγής.

Στους κατηγορούμενους προστέθηκε και ένας Κροάτης, το όνομα του οποίου δεν περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, καθώς συνελήφθη αργότερα και είναι αδελφός ήδη κατηγορούμενου στην υπόθεση. Και αυτός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Κατά την απολογία τους οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν την Κυριακή (13/08) κινήθηκαν στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με τους συμπατριώτες τους, αρνήθηκαν δηλαδή τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

«Δεν θέλουμε να αδικηθεί κανένας»

«Η προανάκριση δεν έχει καταλήξει ποιος ή ποιοι, ποιος σκότωσε τον Μιχάλη. Έχουμε μια απαίτηση αυτό να το βρει η ανάκριση, ο δικαστής να το βρει η ελληνική δικαιοσύνη. (…) Εμείς δεν θέλουμε κανένας να αδικηθεί και κανένας να ευνοηθεί σε αυτή τη διαδικασία στους ανθρώπους οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Χρήστος Μαυρομάτης.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Κροάτη προέδρου

Το μήνυμα πως η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα «είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της», έστειλε την ίδια ώρα η Αθήνα, απαντώντας στις δηλώσεις του Κροάτη προέδρου Ζόραν Μιλάνοβιτς. Υπενθυμίζεται πως ο Μιλάνοβιτς επιχείρησε να προκαταλάβει τη δικαστική έρευνα, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση πως «εάν κρατήσει και τους 100» χούλιγκαν «θα είναι κάποιου είδους βεντέτα ή συλλογική ευθύνη».

Για ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος: «Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύσκεψη την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου

Τη συμμετοχή της UEFA αλλά και των ίδιων των ΠΑΕ στη λύση του γόρδιου δεσμού του χουλιγκανισμού, επιχειρεί η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να συγκαλεί ευρεία σύσκεψη την προσεχή Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αυτήν θα παραστούν εκτός από τον πρόεδρο της UEFA, οι υπουργοί Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη αλλά και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ