ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος: Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο - Πού αναμένονται βροχές

Γιαννόπουλος: Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο - Πού αναμένονται βροχές
INTIME

«Ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός το Δεκαπενταύγουστο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κάποιες εξαιρέσεις, ενδεχομένως, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ορισμένα τμήματα της χώρας», λέει στο CNN Greece ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται από την ερχόμενη Πέμπτη (17/8).

Πιο συγκεκριμένα, για το Δεκαπενταύγουστο «πιθανότατα να βρέξει στη Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες. Το απόγευμα αναμένονται κάποιες μπόρες σε περιοχές της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές» αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος.

Γενικότερα ο καιρός αναμένεται δροσερός την 15η Αυγούστου, όπως και την επομένη, με τους αδειούχους να απολαμβάνουν τα μπάνια τους και τις ζεστές μέρες του μήνα.

«Δεν περιμένουμε κάποια φαινόμενα, μόνο λίγα σύννεφα την Τετάρτη στα ορεινά ηπειρωτικά και έπειτα προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας (17/8) σε περιοχές όπως τη δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Στερεά», προσθέτει ο ίδιος.

Εξηγεί, ωστόσο, ότι δεν αναμένουμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες όσο τον Ιούλιο, την περίοδο του καύσωνα, αλλά το θερμόμετρο θα παρουσιάσει άνοδο και θα κινηθεί λίγο πιο υψηλά από ότι αναμένεται για την εποχή.

Δηλαδή, η θερμοκρασία «από τους 32 με 33 βαθμούς που έχουμε αυτές τις μέρες στην Αθήνα, το θερμόμετρο από την Παρασκευή θα φτάσει τους 37 βαθμούς και θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα για τις επόμενες ημέρες. Στη δυτική Ελλάδα που δεν προβλέπονται μελτέμια, θα ανέβει και άλλο», επισημαίνει ο ίδιος.

Το μελτέμι θα ενισχυθεί γύρω στα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ