ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Κατσούρη: Πλησιάζουν στην ταυτοποίηση του δράστη οι Αρχές

Δολοφονία Κατσούρη: Πλησιάζουν στην ταυτοποίηση του δράστη οι Αρχές
Οι συλληφθέντες ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IN TIME

Στην ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη πλησιάζουν οι ελληνικές Αρχές, μετά και την εξέταση των νέων βίντεο από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Στο βίντεο αυτό αποτυπώνεται η φιγούρα του δράστη της επίθεσης, ένας άνδρας ψηλός και εύσωμος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και τατουάζ στο λαιμό. Παράλληλα, φορά τζιν παντελόνι, μαύρη μπλούζα και μαύρη κουκούλα.

Ωστόσο, επειδή αρκετοί από τους κατηγορούμενους φέρουν τατουάζ στο λαιμό και καθώς η εικόνα του βίντεο δεν είναι απολύτως ευκρινής, η ταυτοποίηση καθυστερεί.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται πέντε - έξι άτομα, που θεωρούνται βασικοί ύποπτοι.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα (14/8) ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης του DNA και του γενετικού υλικού, καθώς και κηλίδων αίματος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη (16/8).

Το βίντεο που «έδειξε» τον δολοφόνο του Μιχάλη

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που ο άτυχος Μιχάλης δέχεται επίθεση με ρόπαλο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, με τον δράστη να μη σταματά να επιτίθεται μετά τη μαχαιριά που κατάφερε στο θύμα.

Το θύμα στη συνέχεια καταφεύγει, έχοντας ήδη δεχθεί τη μαχαιριά, σε περίπτερο για να κρυφτεί και στη συνέχεια καταρρέει.

Στοιχείο «κλειδί» αποτελεί και το φονικό μαχαίρι, ωστόσο, μπορεί να μην βρίσκεται στα κατασχεθέντα.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο των συλληφθέντων.

Πηγή: Εurokinissi

Από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή την ώρα της επιδρομής των Κροατών χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ίσως προκύψουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή και τα επεισόδια.

Φόβοι για συμπλοκές στις φυλακές - Σε ειδικά κελιά οι κρατουμένοι

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η μεταγωγή των προφυλακισθέντων σε σοφρωνιστικά ιδρύματα όλης της χώρα.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια για τους συνολικά 105 κρατούμενους και συνεχίζεται ή έκδοση και των υπολοίπων, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46, οι οποίοι οδηγούνται σε όλα σχεδόν τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, 8 βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος κράτησης.

Πηγή: Εurokinissi

Ο προβληματισμός των Αρχών είναι πώς θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι' αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.

Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών είναι στις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων, γι' αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Όπου υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αυτό θα γίνει. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ