ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά: Ζευγάρια ζητούν ταυτοποίηση μέσω DNA

Υπόθεση παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά: Ζευγάρια ζητούν ταυτοποίηση μέσω DNA
Το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά IN TIME / ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Ζευγάρια από το εξωτερικό, που πληφορήθηκαν την υπόθεση παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών στα Χανιά ταξίδεψαν στην Κρήτη, ζητώντας από τις εισαγγελικές Αρχές να τους δώσουν άδεια, για να πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση των βρεφών μέσω DNA.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαθέτουν πληροφορίες για τις παρένθετες μητέρες που επρόκειτο να κυοφορήσουν τα παιδιά τους. Μέχρι στιγμής, φέρεται να έχει δοθεί το «πράσινο φως» σε δύο περιπτώσεις ζευγαριών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εξέταση DNA για να εντοπίσουν τα παιδιά τους.

Σε μια εκ των δύο αυτών περιπτώσεων, το ζευγάρι ισχυρίζεται πως είναι οι γονείς των διδύμων παιδιών που γεννήθηκαν την περασμένη Δευτέρα (14/8) από μια παρένθετη μητέρα γεωργιανής καταγωγής.

Να σημειωθεί πως, στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Χανίων, τα τέσσερα νεογέννητα που ήρθαν στον κόσμο από παρένθετες μητέρες, θα παραμείνουν εκεί έως ότου πραγματοποιηθεί η ταυτοποίησή τους. Επιπλέον, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να γεννηθεί ακόμη ένα μωρό.

Στο μεταξύ, οι έρευνες συνεχίζονται σε αμείωτο βαθμό, ενώ σε αυτή τη φάση αναμένεται τι θα δείξει η εξέταση DNA του ενός εκ των δύο ζευγαριών.

Προφυλακιστέα τέσσερα άτομα

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα (14/8) κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και γυναικολόγος, ο εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και μία γυναίκα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» της υπόθεσης.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η μαία της μονάδας, βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και μία ακόμη γυναίκα που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών στην Εισαγγελία Χανίων είχε ξεκινήσει νωρίς της Κυριακής (13/8).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ