ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Στην Πολιτική Προστασία Κικίλιας - Οικονόμου

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Στην Πολιτική Προστασία Κικίλιας - Οικονόμου
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI

Στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται αυτή την ώρα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, για το θέμα του βυτιοφόρου που έπιασε φωτιά στην Αθηνών - Κορίνθου.

Στο σημείο όπου γίνεται η απάντληση των καυσίμων, βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δύο μονάδες των ΕΚΑΜ.

Αγώνα δρόμου δίνουν οι αρχές προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους χιλιάδες οδηγούς.

Εξαιτίας της διαδικασίας μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου του βυτιοφόρου, το οποίο πήρε φωτιά στην Εθνική Αθηνών - Κορίνθου, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές από αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιηθεί.

Το βυτιοφόρο μετέφερε 7,2 τόνους υγραερίου και κατά τη διάρκεια της μετάγγισης η Παλαιά και η νέα Εθνική Οδός, εκλειναν και άνοιγαν κατά διαστήματα, δημιουργώντας μεγάλες ουρές από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Ουρές χιλιομέτρων δημιουργήθηκαν τόσο στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου όσο και στο ρεύμα εισόδου με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία αρκετών οδηγών, καθώς τα οχήματα τους παραμένουν ακινητοποιημένα.

Παράλληλα στα ΚΤΕΛ Κορίνθου παρέμειναν ακινητοποιημένα πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης που είναι στο αυτοκίνητο του και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλεί το 100.

Η μετάγγιση του φορτίου, όπως έγινε γνωστό, ολοκληρώθηκε λίγο μετά της 20:00 το βράδυ της Πέμπτης και άνοιξε η Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρχε κίνδυνος έκρηξης και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο.

Όλο αυτό το διάστημα, προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τροφοδοτούσαν με νερό και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί τους εγκλωβισμένους στα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας.

«Το παραμικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει έκρηξη»

Η φωτιά όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία λόγω της επικινδυνότητας του φορτίου και όπως μετέφερε νωρίτερα στο OPEN, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, αναφερόμενος στη μετάγγιση, πρόκειται για μια διαδικασία που πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

«Να μη γίνει καμία έκπτωση σε αυτά, γιατί το παραμικρό λάθος μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300 – 400 – 500 μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε πως πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών.

«Όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Σε εξέλιξη είναι διαδικασίες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε νέα και παλαιά εθνική οδό», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ