Ποινική δίωξη για πλημμέλημα στον οδηγό του βυτιοφόρου
Ανανεώθηκε:
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από αμέλεια ασκήθηκε στον οδηγό του βυτιοφόρου που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αθηνών-Κορίνθου.
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε σε δίκη ενώ παράλληλα διέταξε έρευνα και για τον ιδιοκτήτη (νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας) του βυτιοφόρου για να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες του.
Εδικότερα, εκείνο που εξετάζεται είναι εάν είχε γίνει επαρκής συντήρηση του βυτιοφόρου και αυτό γιατί η φωτιά φαίνεται να προήλθε από μηχανολογική βλάβη καθώς το όχημα διέθετε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ΚΤΕΟ κλπ).
Την ίδια ώρα, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί εάν προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά σε βυτιοφόρο: Οι πρώτες φωτογραφίες - Κανονικά η κυκλοφορία, συνελήφθη ο οδηγός
ΕΛ.ΑΣ. - Πυροσβεστική για βυτιοφόρο: «Ενεργήσαμε με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών»
Οι ΗΠΑ δεν θα καταλάβουν την Γροιλανδία δια της βίας, λέει ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας
23:37
Ο Κιρ Στάρμερ «δεν σχεδιάζει» να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν
23:27
Ανακαλεί παρέμβαση του στρατού στη Μινεσότα ο Τραμπ: «Δεν βλέπω το λόγο προς το παρόν»
23:18
Νεκρός 18χρονος που μαχαιρώθηκε από συμμαθητή του σε σχολείο στην Ιταλία
23:11