ΕΛΛΑΔΑ

Xανιά: Λαγοκέφαλος επιτέθηκε σε γυναίκα ενώ κολυμπούσε σε παραλία

Xανιά: Λαγοκέφαλος επιτέθηκε σε γυναίκα ενώ κολυμπούσε σε παραλία
Ο λαγοκέφαλος είναι ένα τρομακτικό και επικίνδυνο ψάρι, το κρέας του οποίου δεν πρέπει να καταναλώνεται γιατί είναι ιδιαιτέρως τοξικό – περιέχει τετραδοτοξίνη. ΙΝΤΙΜΕ/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Συναγερμός σήμανε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή των Χανίων, μετά από επίθεση που δέχθηκε μια γυναίκα από λαγοκέφαλο, ενώ κολυμπούσε στο Μαράθι ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η γυναίκα στο zarpanews.gr, κολυμπούσε αρκετά βαθιά, όταν ένιωσε ένα δάγκωμα στην περιοχή του γλουτού, πάνω από το μαγιό.

Εκείνη τη στιγμή, είδε ότι την είχε δαγκώσει ένα μεγάλο ψάρι το οποίο αναγνώρισε και κατάλαβε πως πρόκειται για λαγοκέφαλο, αφού είδε τα δόντια του.

Όπως τονίζει, από το δάγκωμα έχει δημιουργηθεί στο σημείο μια μεγάλη μελανιά, χωρίς όμως η ίδια να αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα λόγω της τοξικότητας του ψαριού.

Η γυναίκα ενημέρωσε επιχειρηματίες στην περιοχή, προκειμένου να προειδοποιούν τους πολίτες, ώστε να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν κολυμπούν για να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχα περιστατικά.

Σημειώνεται ότι η ίδια δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, ενώ επικοινώνησε και με γνωστό της που είναι ψαράς, ο οποίος την ενημέρωσε πως, το γεγονός ότι το δάγκωμα ήταν πάνω από το μαγιό, αποδείχθηκε σωτήριο για την ίδια, αφού δεν της δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ