ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Κατσουρή: Tι δείχνουν νέα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. - Το προφίλ του οπαδού που συνελήφθη

Δολοφονία Κατσουρή: Tι δείχνουν νέα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. - Το προφίλ του οπαδού που συνελήφθη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον ο Έλληνας οπαδός για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε από βίντεο τη βραδιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, να καθοδηγεί τη στρατιά των χούλιγκαν στους δρόμους γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γνώριμο των Αρχών που προ λίγων μηνών είχε ανάμιξη σε επεισόδια οπαδών έξω από το Πρωτοδικείο, ενώ πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε συμμετοχή και σε επεισόδια στο παρελθόν στον Περισσό με φιλάθλους της ΑΕΚ όπου είχε τραυματισθεί.

Το προφίλ του Έλληνα οπαδού και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για 43χρονο με πλούσιο παραβατικό παρελθόν στην οπαδική βία, ο οποίος είναι «κλειστός χαρακτήρας που δεν επεδίωκε επαφές», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μάλιστα, μετά την έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του Έλληνα οπαδού, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταλλικά μπαστούνια μπέισμπολ, κράνη και ένα ξύλινο στειλιάρι, ενώ στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται πλέον κινητά και USB του 43χρονου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο οπαδός κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους φέρονται να οδηγούνται σταδιακά στην ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκομένων στην αιματηρή συμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας, μέσω βιντεοληπτικών υλικών και πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων.

Πιθανόν τις επόμενες ημέρες οι ανακριτικές Αρχές να βρεθούν σε θέση να διευρύνουν τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκδίδοντας και νέα εντάλματα σύλληψης.

Πληροφορίες ότι δεν υπάρχει DNA άλλου προσώπου στη σορό του Μιχάλη

Επιπλέον, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν υλικό από DNA που έχει ληφθεί από τους συλληφθέντες, φαίνεται πως η διαδικασία αυτή έως τώρα δεν έχει αποδώσει καρπούς. Από την άλλη, εμπλοκή έχει καταγραφεί στην έρευνα των κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων.

Παράλληλα, από τον έλεγχο της σορού του Μιχάλη Κατσουρή, δεν προκύπτουν νέα ευρήματα, μιας και φαίνεται να μην βρέθηκε DNA άλλου προσώπου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Παρουσία εισαγγελέων οι επόμενοι αγώνες ΑΕΚ - ΠΑΟ

Στο μεταξύ, πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης αναφέρουν πως ουδέποτε αρνήθηκαν εισαγγελείς τη συνδρομή και παρουσία τους σε ποδοσφαιρικούς αγώνες όταν τους ζητήθηκε.

Αναφέρουν επίσης ότι δεν υποβλήθηκε αίτημα για εισαγγελική παρουσία πριν από τον κρίσιμο αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αντίθετα για τους επόμενους αγώνες της ΑΕΚ με την Ζάγκρεμπ, καθώς και του Παναθηναϊκού, έχουν ήδη ξεκινήσει συσκέψεις συναρμόδιων φορέων με παρόντες εισαγγελικούς λειτουργούς.

Να σημειωθεί ότι η παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες ποδοσφαίρου αφορά την τήρηση της νομιμότητας και όχι την επιχειρησιακή οργάνωση και δράση της Αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ