Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται προληπτικά τρία χωριά
Μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Νίψα, Πεύκα, Αετοχώρι, στην Αλεξανδρούπολη, εστάλη στους κατοίκους των περιοχών αυτών.
Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 04:40 τα ξημερώματα του Σαββατού (19/8) στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας οι δυνάμεις αυξήθηκαν.
Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 31 υδροφόρα οχήματα, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επίσης, στην κατάσβεση συμμετέχουν υδροφόρες των δήμων.
Ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα 112 σε κατοίκους - Κλειστή η Εγνατία Οδός
Φωτιά σε δασική έκταση στη Μελία Αλεξανδρούπολης
SPONSORED
Καλαμάτα: Οι αντιφάσεις του 41χρονου - Ο κατεστραμμένος «κοριός» και όλα όσα είπε στην απολογία του
11:13
Δεν βρίσκουν εργαζόμενους για σεζόν - Περισσότερες από 80.000 κενές θέσεις εργασίας
11:00
Χειροπέδες σε 49χρονο που φωτογράφιζε κρυφά 14χρονη μέσα σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη
10:50
Όταν η Σοβιετική Ένωση ονειρεύτηκε να κατακτήσει το Σύμπαν - Η ιστορία μέσα από αφίσες
10:41