Κρήτη: Μόνο με υπεύθυνη δήλωση η είσοδος στο φαράγγι της Σαμαριάς
Την ατομική ευθύνη επιστρατεύει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ο οποίος διαχειρίζεται το Φαράγγι της Σαμαριάς και ζητά την συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης από κάθε επισκέπτη προκειμένου να απολαύσει τον Εθνικό Δρυμό.
Η νέα κατάσταση θα ισχύσει από την ερχόμενη Τρίτη 22/8, καθώς το φαράγγι παραμένει κλειστό μέχρι και την Δευτέρα 21/8 μετά από τον πρόσφατο σεισμό 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή της Σούγιας, που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό ισπανού τουρίστα από αποκόλληση βράχου.
Στην συνέχεια ο ΟΦΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι οι επισκέπτες θα εισέρχονται στον Δρυμό έχοντας πρώτα συμπληρώσει υπεύθυνη δήλωση.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση γράφει τα εξής: «Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σας ενημερώνει ότι λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες μέχρι και τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023. Ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σε καθαρισμό των λιθοπτώσεων που προέκυψαν από τον σεισμό της 13ης Αυγούστου και σε αρχικό έλεγχο του μονοπατιού ώστε ο Δρυμός να είναι επισκέψιμος για το κοινό την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων της επιτόπιας αυτοψίας του χώρου που θα πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικούς επιστήμονες.
Σε κάθε περίπτωση, οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους από τον Εθνικό Δρυμό, δηλώνοντας, υπογράφοντας και προσκομίζοντας υποχρεωτικά στις εισόδους του φαραγγιού, σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα είναι διαθέσιμη στο site έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων και που θα αποσταλεί και στα γραφεία παροχής υπηρεσιών τουρισμού»
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φαράγγι Σαμαριάς: «Είχε χάσει πολύ αίμα» λέει η γιατρός για τον τουρίστα που ακρωτηριάστηκε
Χανιά: Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω μετασεισμών
Χανιά: Κλειστά τα φαράγγια στην Περιφερειακή Ενότητα σήμερα λόγω της σεισμικής δραστηριότητας
Περιορισμούς στην πρόσβαση ανηλίκων κάτω των 16 ετών στα social media εξετάζει η Γερμανία
23:57
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τις πρακτικές της Netflix - Σε κίνδυνο η εξαγορά της Warner Bros
23:47
Reuters: Οι ΗΠΑ στοχεύουν σε ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας - Ρωσίας τον Μάρτιο και άμεσα εκλογές
23:44
Το «αντίο» του Ερυθρού Αστέρα στη Λιουμπίτσα - Η διάσημη γάτα «μασκότ» της ομάδας (pics)
23:37