METEO για φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Στο «κόκκινο» λόγω της έντασης και της δυσκολίας ελέγχου
Στο ανώτατο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται τόσο η ένταση, όσο και η δυσκολία ελέγχου της φωτιάς που καίει για δεύτερο 24ωρο στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με το METEO.
Τα σημερινά (20/8) στοιχεία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών της μονάδας ΜΕΤΕΟ επιβεβαιώνουν τη σχετική πρόγνωση που είχε δημοσιεύσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το Σάββατο (19/8).

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της Πυρομετεωρολογικής Ομάδας FLAME της μονάδας METEO/EAA, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς αναμένεται να παρουσίασουν μικρή βελτίωση κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών (20.08.2023/20:00 - 21.08.2023/04:00), επειδεινούμενες από τις πρώτες πρωινές ωρές της Δευτέρας 21.08.2023.


Αιτία των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών αποτελούν οι υψηλές θερμοκρασίες, η χαμηλή σχετική υγρασία και οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως με βάση τα προγνωστικά στοιχεία, η περιεχόμενη υγρασία των νεκρών δασικών καυσίμων αναμένεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 21.08.2023 να παραμείνει σε επίπεδα κάτω του 10 % σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, δυσχεραίνοντας έτσι τον έλεγχο της φωτιάς κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και ευννοώντας την περαιτέρω εξάπλωση της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καιρός: Hot Dry Windy, το επικίνδυνο μείγμα για τις πυρκαγιές
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δορυφορική εικόνα των καμένων εκτάσεων και των ενεργών μετώπων
e-ΕΦΚΑ: Ξεκινά η καταβολή του αδειοδωροσήμου σε πάνω από 90.000 οικοδόμους
02:00
Νέα εφαρμογή «Ergani App» για γρήγορες προσλήψεις - Πώς λειτουργεί
01:00
«Τρέχουν» οι αιτήσεις για μόνιμο διορισμό 5.486 εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια
00:30
Από γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος η φωτιά στη Σκύρο - Συνελήφθη 63χρονη
23:59