ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμός για τις 14 ταυτόχρονες πυρκαγιές στον Έβρο - Στη Διυπουργική και η ΕΥΠ

Προβληματισμός για τις 14 ταυτόχρονες πυρκαγιές στον Έβρο - Στη Διυπουργική και η ΕΥΠ
ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ/EUROKINISSI

Mόνο τυχαία δεν θεωρείται για τις αρχές ασφαλείας τα 14 σχεδόν ταυτόχρονα μέτωπα πυρκαγιάς που ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή του Έβρου

Γι αυτό το λόγο κλήθηκε στην διυπουργική σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Πολιτικής προστασίας και ο διοικητής της ΕΥΠ. Και ενώ το μεγάλο μέτωπο της Αλεξανδρούπολης κατακαίει ό,τι βρίσκει στο πέρασμα του με οικισμούς να εκκενώνονται και σπίτια να καταστρέφονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις έπρεπε να αντιμετωπίζουν 14 ακόμα εστίες στην περιοχή του Έβρου.

Σε όλα τα σημεία ειδικά κλιμάκια της Υπηρεσίας Εγκλημάτων Εμπρησμού θα ερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή πώς ξεκίνησαν οι πυρκαγιές ενώ έχουν ήδη ενεργοποιηθεί υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ να συμμετέχουν στις έρευνες.

Επίσης δόθηκε εντολή να αυξηθούν οι περιπολίες των Ελλήνων συνοριοφυλάκων κατά μήκος του Έβρου ενώ από το απόγευμα βρίσκεται στην περιοχή και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φύλαξης Συνόρων του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως έλεγαν πηγές ενημέρωσης στο CNN Greece από τις 14 έως τις 17 Αυγούστου σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση η Ελλάδα απέτρεψε την είσοδο σε πάνω από 2500 παράτυπους μετανάστες. Με βάση το δεδομένο ότι το σύνολο των δυνάμεων έχει πέσει στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οι λαθροδιακινητές να θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση θέλοντας να στήσουν νέες επιχειρήσεις εκμετάλλευσης παράτυπων μεταναστών. Το θέμα θα απασχολήσει τις αρχές ασφαλείας και το επόμενο διάστημα, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί και όλα τα κλιμάκια της ΕΥπ στη Βόρεια Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ