ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Ήχησε το 112 - Μάχη σε τρεις εστίες

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Ήχησε το 112 - Μάχη σε τρεις εστίες
Επιχείρηση κατάσβεση πυρκαγιάς ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝ ΤΙΜΕ

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Λάκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (22/8).

Τουλάχιστον τρεις είναι οι εστίες πυρκαγιάς: Λάκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.

Η φωτιά καίει σε ξερά χόρτα στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη και σε άλλα διάσπαρτα σημεία, ενώ κοντά βρίσκονται οικοπεδικοί και επαγγελματικοί χώροι.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 18 οχήματα καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Ποιες περιοχές εμφανίζουν ακραίο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα

Αντιμέτωπες με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς βρίσκονται έξι περιοχές ανά την Επικράτεια, σήμερα, Τρίτη (21/8).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) για την 21η Αυγούστου είναι για τις εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Εύβοια
  • Βοιωτία
  • Αργολίδα
  • Φθιώτιδα
  • Κορινθία

Παράλληλα, πολύ υψηλός (κατηγορία 4) και υψηλός (κατηγορία 3) κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σε αρκετές περιοχές ανά την Επικράτεια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gov.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ