ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα: «Καμπανάκι» Μαρουσάκη για επικίνδυνα φαινόμενα - Tι ισχύει με τις ριπές ανέμων

Φωτιά στην Πάρνηθα: «Καμπανάκι» Μαρουσάκη για επικίνδυνα φαινόμενα - Tι ισχύει με τις ριπές ανέμων
Δεύτερη ημέρα από το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στην Πάρνηθα. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME

Σκληρή μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρνηθα προσπαθώντας να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στον Εθνικό Δυρμό. Στο σημείο επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα με την συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες που θα «φρενάρουν» την επέκταση του πύρινου μετώπου. 

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένουμε ριπές που θα φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ μέχρι τις 20:00, ενώ μετά τις 22:00 το βράδυ σταδιακά οι έντονες ριπές ανέμων θα περιοριστούν, ωστόσο οι άνεμοι θα ενισχυθούν και πάλι το πρωί της Πέμπτης (24/08).

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι ισχυρές ριπές ανέμων θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή (25/08) κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης, από την Παρασκευή θα προστεθεί ένας επιπλέον κίνδυνος, καθώς αναμένεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες.

Ο μετεωρολόγος σημείωσε ότι το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς οι σταγόνες της βροχής μπορεί να εξατμίζονται πριν καλά καλά φτάσουν στην επιφάνεια του εδάφους, όμως οι κεραυνοί που θα τις συνοδεύουν μπορεί να προκαλέσουν νέα μέτωπα φωτιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ