ΕΛΛΑΔΑ

Λέρος: Κρίσιμη η κατάσταση του Τούρκου μεγιστάνα - Πώς έγινε το ατύχημα με το σκάφος

Λέρος: Κρίσιμη η κατάσταση του Τούρκου μεγιστάνα - Πώς έγινε το ατύχημα με το σκάφος
Screen grab / ΥouTube

«Είμαστε υπερήφανοι για το ιατρικό προσωπικό» εξηγεί ο διοικητής του νοσοκομείου Λέρου κ. Νίκος Χαραλαμπής, αναφερόμενος στο πολύ σοβαρό ατύχημα που είχαν ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπαντζί (Ali Sabanci) και η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε βράχια του νησιού (24/8). Ανακοίνωση για την υγεία τους εξέδωσε η διοίκηση της εταιρείας στην οποία ο κ. Σαμπαντζί είναι πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου.

«Η θεραπεία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Αλί Σαμπαντζί και της συζύγου του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί, συνεχίζεται μετά το ατύχημα που είχαν στη Λέρο και η υγεία τους βελτιώνεται. Θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις» αναφέρει σε δημοσίευμά του το Haber Turk.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο υποβλήθηκαν σε πολύωρο χειρουργείο στη Λέρο με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τους κρατήσουν στη ζωή.

Ο 54χρονος Τούρκος παραμένει σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται από χθες Παρασκευή (25/8) σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί (Vuslat Doğan Sabanci) η οποία αν και αρχικά έδειχνε να είναι εκείνη που κινδυνεύει περισσότερο λόγω των χτυπημάτων στο πρόσωπο, τελικά, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον σύζυγό της. Και η ίδια μεταφέρθηκε λίγες ώρες μετά τον σύζυγό της, στην Τουρκία, προκειμένου να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Είχε προηγηθεί πολύωρο χειρουργείο με τους γιατρούς της Λέρου να προσπαθούν να τους κρατήσουν και τους δύο στη ζωή, όπως αναφέρει στο Facebook o Διοικητής του νοσοκομείου, Νικόλας Χαραλαμπής.

«Θέλουμε όλοι να αισθάνονται ασφάλεια κοντά μας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Χαραλαμπής.

Ο 54χρονος άνδρας λόγω της σφοδρής σύγκρουσης στα βράχια χτύπησε με ιδιαίτερη δύναμη στο τιμόνι του σκάφους με αποτέλεσμα να έχει υποστεί μεταξύ άλλων εσωτερική αιμορραγία και ρήξη σπλήνας.

Η είδηση του τραυματισμού τους έγινε πρώτο θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία έδωσαν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Στο σκάφος επέβαιναν και τα δύο παιδιά τους τα οποία λίγο πριν από την πρόσκρουση έπεσαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το Λιμενικό,το σκάφος με σημαία Μάλτας, για άγνωστο λόγο, προσέκρουσε σε βράχο το βράδυ της Πέμπτης (24/8) σε θαλάσσια περιοχή των Λειψών.

Στο σκάφος, επέβαιναν έξι άτομα, από τα οποία οι τέσσερις είναι τουρκικής καταγωγής (4 υπήκοοι Τουρκίας, 1 υπήκοος Νοτίου Αφρικής και 1 υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας), δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Λέρου και Πάτμου, ένα Ι/Δ-Α/Ψ και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λειψών, προς παροχή συνδρομής.

Και οι έξι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Τέσσερις εκ των ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο πήραν αυθημερόν εξιτήριο ενώ ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα -υπήκοοι Τουρκίας- διακομίστηκαν με ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο στην Τουρκία καθώς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα δύο άτομα που διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Τουρκίας είναι το ζευγάρι Σαμπαντζί (Sabancı).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ