ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Συνεχίζονται οι έρευνες από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

Ζάκυνθος: Συνεχίζονται οι έρευνες από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού
Λευτέρης Παρτσάλης / CNN Greece/ ΑΡΧΕΙΟ

Συνεχίζονται οι εξονυχιστικές έρευνες για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ζάκυνθο, από τα τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που παραμένουν στο νησί.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο επίκεντρο των ερευνών τους δεν είναι μόνο η πρόσφατη πυρκαγιά στο Ακρωτήρι κατά την οποία κινδύνευσαν σπίτια, αλλά και πολλές άλλες, μικρότερες, όπως π.χ. στον Πλάνο, ή οι δύο φωτιές που ξέσπασαν στην Αγία Μαρίνα, με διαφορά 3 ημερών σε σημεία που συνορεύουν ή πυρκαγιά στο Καταστάρι και εκείνη με τις δύο ταυτόχρονες εστίες στη Λιθακιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, τα στελέχη της Διεύθυνσης θα παραμείνουν στο νησί, καθώς συγκεντρώνουν στοιχεία για να «δέσουν» κάποιες υποθέσεις.

Προφανώς στοιχείο των ερευνών αποτελεί και η κάκιστη αντιπυρική προστασία του νησιού, η οποία παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και αναφορές της Π.Υ. Ζακύνθου δεν έχει βελτιωθεί παρά ελάχιστα, με τους απροσπέλαστους δρόμους, τις παράνομες χωματερές, τα ακαθάριστα οικόπεδα και τις στιβάδες ξερών χόρτων, κλαριών και κορμών να γεμίζουν «φυτίλια» το νησί.

Μέχρι σήμερα η Ζάκυνθος άντεξε χάρη στην άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου και των εθελοντών του νησιού.

Τα πορίσματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμού, αναμένονται με ενδιαφέρον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ