ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης στην παραλία της Νικήτης λόγω μολυσμένων αποβλήτων  

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης στην παραλία της Νικήτης λόγω μολυσμένων αποβλήτων  
Παραλία της Χαλκιδικής (Φωτό Αρχείου) Aleksandar Ciric / Pixabay

Την προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης σε μέρος της παραλίας της Νικήτης του δήμου Σιθωνίας, αποφάσισε η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής, για προληπτικούς λόγους.

Η απόφαση ελήφθη μετά από δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου, και τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων των θαλασσίων υδάτων ήταν εκτός ορίων, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για κολύμπι.

Η απόφαση αφορά ένα μήκος ακτογραμμής 100 μέτρων εκατέρωθεν της εκβολής του ρέματος, στο οποίο διατίθενται τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Νικήτης στην τοποθεσία Αγία Βαρβάρα και ελήφθη εξαιτίας «συνεχούς απορροής επιβαρυμένων νερών στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή».

Στη σχετική ανακοίνωση, η αντιπεριφέρεια συνιστά να αναρτηθούν πινακίδες με την ένδειξη «Απαγορεύεται η κολύμβηση» στο συγκεκριμένο τμήμα με ευθύνη του δήμου Σιθωνίας και τον καλεί να ενημερώσει το κοινό.

Συναγερμός για αποκατάσταση
του βιολογικού καθαρισμού

Ταυτόχρονα καλεί τον Δήμο να αποστείλει στην αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στοιχεία για την αποκατάσταση, ή την πιθανή δυσλειτουργία των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού της μονάδας και να προσκομίσει εργαστηριακά αποτελέσματα για τα απορριπτόμενα επεξεργασμένα ύδατα στο αυλάκι που καταλήγει στη θάλασσα, αλλά και για το θαλασσινό νερά στο συγκεκριμένο τμήμα.

Το Λιμενικό Σώμα έχει ενημερωθεί για την επιτήρηση εφαρμογής της απαγόρευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ