ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 17χρονη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στις Σέρρες

Συνελήφθη 17χρονη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στις Σέρρες
INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Συνελήφθη στις Σέρρες για παράνομη μεταφορά τουλάχιστον 15 μεταναστών, ανάμεσά τους και εννέα ανήλικων, μία 17χρονη, ένας 31χρονος, και ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία 22χρονου συνεργού τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν οι δύο συλληφθέντες επιβάτες σε όχημα τύπου βαν, αποβίβασαν τους διακινούμενους κοντά σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

Εντοπίστηκαν όμως από αστυνομικούς και σε σήμα τους να σταματήσουν ο 31 ετών οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Λίγη ώρα αργότερα, το βαν ακινητοποιήθηκε και ακολούθησαν οι συλλήψεις, με την ανήλικη να κάθεται στη θέση του συνοδηγού.

Οι διακινούμενοι πρόσφυγες κατέθεσαν ότι είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, μέσω του Έβρου, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά για να φτάσουν στην ελληνική ενδοχώρα.

Τον τελευταίο καιρό οι συλλήψεις διακινητών στην περιοχή των Σερρών είναι σχεδόν καθημερινές. Από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν καταγραφεί δεκάδες δρομολόγια προς την περιοχή από τον Έβρο.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι τα κυκλώματα, αντί να μεταφέρουν τους διακινούμενους προς τη Θεσσαλονίκη, επιλέγουν τη δομή των Σερρών όπου τους αφήνουν με σκοπό την εκεί καταγραφή τους. Πρόκειται συνήθως για Σύρους που προηγουμένως πληρώνουν αδρά για την μεταφορά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ