ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Επείγουσα έρευνα για τις «γαϊδουροδρομίες» στην Κώμη Μυτιλήνης

Άρειος Πάγος: Επείγουσα έρευνα για τις «γαϊδουροδρομίες» στην Κώμη Μυτιλήνης
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας και δείχνει μικρά παιδιά στην Κώμη Μυτιλήνης να μαστιγώνουν γαϊδουράκια κατά τη διάρκεια «γαϊδουροδρομιών» παρήγγειλε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, αρμόδια για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπευθύνων εισαγγελέων σε θέματα προστασίας ζώων.

Με παραγγελία της προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης η κα Μασούρα αφού επισυνάπτει σχετικά δημοσιεύματα και οπτικοακουστικό υλικό του ηλεκτρονικού Τύπου ζητεί τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τελέσεως τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως κακοποίηση ζώων και βασανισμό αυτών (άρθρα 24, παρ. 1, περ. α΄ και β΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 34, παρ. 2 του Ν. 4830/2021) και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 Π.Κ.).

Σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό που παρέδωσε στις αρμόδιες αρχές ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης» ανήλικα κρατούν βίτσες και χτυπούν τα γαϊδουράκια στη μέση του δρόμου για να πάνε πιο γρήγορα και να τερματίσουν πρώτα, ενώ ακούγονται γονείς να δίνουν εντολές στους ανήλικους αναβάτες υπό τις επευφημίες ενηλίκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ