ΕΛΛΑΔΑ

Αυγουστιάτικο φεγγάρι: Συναυλίες και παραστάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους με φόντο την υπερπανσέληνο

Αυγουστιάτικο φεγγάρι: Συναυλίες και παραστάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους με φόντο την υπερπανσέληνο
Μοναδική αυγουστιάτικη πανσέληνος πίσω από το αγαλμα του Ποσειδωνα στην Ποσειδωνια Κορίνθου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εφτασε η στιγμή που θα απολαύσουμε την δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου. Το φεγγάρι θα βρεθεί σε απόσταση 357.344 χιλιομέτρων από τη Γη, και θα είναι η μεγαλύτερη και φωτεινότερη υπερπανσέληνος του 2023.

Από τα πιο εμβληματικά σημεία για να την απολαύσει κανείς είναι τα μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι που παραμένουν ανοιχτοί την Πέμπτη 31 Αυγούστου, με εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο για δεύτερη φορά στον ίδιο μήνα.

Πρόκειται πλέον για μία παράδοση υπό τη διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, που συμπληρώνει 23 χρόνια, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται κυρίως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, πολλές σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Κλειστή η Ακρόπολη

Υπενθυμίζουμε ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις της Πανσελήνου του Αυγούστου 2023, όπως ενημέρωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών. Κατά συνέπεια, δεν θα είναι ανοιχτός για το κοινό τις βραδινές ώρες της πανσελήνου, την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Αναλυτικά τις εκδηλώσεις ανά περιφέρεια μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ