ΕΛΛΑΔΑ

Τήνος: Συγκλονίζει η μητέρα του τρίχρονου που πνίγηκε από σταφύλι

Τήνος: Συγκλονίζει η μητέρα του τρίχρονου που πνίγηκε από σταφύλι
EUROKINISSI

Συγκλονίζουν οι γονείς του τρίχρονου αγοριού, το οποίο έχασε τη ζωή του στην Τήνο, λόγω πνιγμού από σταφύλι. «Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, εμένα το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω», δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα του.

«Δεν ήμουν σπίτι. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας», είπε η μητέρα του 3χρονου παιδιού.

Βλέποντας το παιδί να πνίγεται μπροστά της, η γυναίκα που το πρόσεχε ειδοποίησε αμέσως τον πατέρα του τρίχρονου, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην επιχείρηση που διατηρεί με ποδήλατα.

«Ο άντρας μου, το μαγαζί του είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί και μετά πήγε στην αστυνομία, όλα έγιναν σωστά και γρήγορα, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν ξέρω τώρα τι να σας πω», σημείωσε η μητέρα.

Από την πλευρά του ο πατέρας, μιλώντας στο Mega, περιέγραψε τι συνέβη: «Έτρεξα και η Αστυνομία τα έκανε όλα τέλεια, έτρεξε πάρα πολύ, έτρεξα και εγώ. Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα, αλλά αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα».

Σύμφωνα με τον πατέρα του άτυχου τρίχρονου παιδιού: «Οι γιατροί που ήρθαν ήταν όλοι ιδιώτες εξωτερικοί για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο αγροτικό τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές παιδάκια, δεν είναι ότι κατηγορώ τα παιδάκια ή τους αγροτικούς γιατρούς αλλά η εμπειρία σώζει ζωές. Θα γυρίσω σήμερα να κάνω την κηδεία του παιδιού. Να μην υπάρξει επόμενο τουλάχιστον».

«Το κατέβασε η κοπέλα στον μπαμπά και έτρεξε στην αστυνομία που είναι στα 10 μέτρα από το σπίτι τους. Πήγε εκεί μήπως κάποιος αστυνομικός ξέρει κάτι από πρώτες βοήθειες. Ήταν μια λύση της στιγμής επειδή το τμήμα είναι δίπλα», σημείωσε ο παππούς του τρίχρονου και πρόσθεσε: «Μπήκαν σε ένα περιπολικό και έφυγαν ολοταχώς με τις σειρήνες και το πήγαν στο κέντρο υγείας όσο πιο γρήγορα γινόταν».

«Εγώ τους βρήκα στο κέντρο υγείας όταν ήρθα. Τα παιδιά δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσουν», συμπλήρωσε.

Γιατί δεν πέτυχε η προσπάθεια να οξυγονωθεί το τρίχρονο αγόρι

Νωρίτερα, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των γιατρών να σώσουν το τρίχρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του στην Τήνο λόγω πνιγμού από σταφύλι, περιέγραψε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του νησιού, Γιώργος Βασιλάκης.

Όπως είπε το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας στις 9:02 χωρίς να αναπνέει ή να αντιδρά είτε με κλάμα, είτε με βήχα.

Εκεί βρισκόταν η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας η οποία είναι παιδίατρος ενώ έφτασαν για να βοηθήσουν ένας ιδιώτης παιδίατρος και ένας καρδιοχειρουργός.

«Πέσαν όλοι πάνω στο παιδάκι επί μία ώρα προσπαθούσαμε», «κανένας δεν ασχολούταν με κάποιοι άλλο περιστατικό είχε αμεσότατη προτεραιότητα», τόνισε στο Mega ο κ. Βασιλάκης.

Ανέφερε πως έγινε προσπάθεια να διασωληνωθεί και να του χορηγηθεί οξυγόνο, ωστόσο το οξυγόνο δεν περνούσε στους πνεύμονες γιατί κάτι άλλο έφραζε από την αρτηρία και θα φανεί από την ιατροδικαστική έρευνα.

«Εκτός από τις δύο ρώγες βγάλαμε άλλη μια από το παιδάκι.. Την είχε -σχεδόν, καταπιεί και λέω σχεδόν, γιατί θα δείξει και το πόρισμα, έγιναν προσπάθειες το παιδάκι να οξυγονωθεί να διασωληνωθεί και να του περάσουν οξυγόνο, πράγμα το οποίο δεν κατέστη δυνατό».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κρίσιμα τα τέσσερα πρώτα λεπτά από το συμβάν για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Χαρακτήρισε ακόμη το σταφύλι και το μήλο ως τα «πιο ύπουλα φρούτα» για τα μικρά παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ