Φθιώτιδα: Η βροχή έσβησε την πυρκαγιά στο Μαρτίνο
Ανανεώθηκε:
Έσβησε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ της Κυριακής (3/9) σε αγροτοδασική έκταση στο Μαρτίνο του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα, κοντά στα «μεταλλεία Τσούκας». Παρά τις προσπάθειες των εναέριων δυνάμεων, η πυρκαγιά έσβησε χάρη στη βροχή που έπεσε στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά έκαιγε αρχικά σε χαμηλή βλάστηση αλλά επεκτάθηκε στη συνέχεια γρήγορα μέσα σε χαράδρα και πήρε διαστάσεις, χωρίς, ωστόσο, να απειλεί κατοικημένη περιοχή.
Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προσπάθησαν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς και να ελέγξουν την κατάσταση περιφερειακά, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο.
Στην περιοχή έλαβαν μέρος 61 Πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα όπως και μηχανήματα των ΟΤΑ και τη περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε εξέλιξη η φωτιά στη Φθιώτιδα: Καίει σε δύσβατη χαράδρα από το βράδυ της Κυριακής
SPONSORED
Πανελλήνιες 2026: Το πρόγραμμα των εξετάσεων - Χρήσιμες συμβουλές για τους υποψηφίους
13:55
Ένα μεσαιωνικό βιβλίο στη Ρώμη έκρυβε το παλαιότερο αγγλικό ποίημα
13:44
Γιατί ο πίνακας του Πικάσο που σόκαρε τον κόσμο πριν 100 χρόνια συνεχίζει να προκαλεί
13:33
Πάνω από 100 drones στη «μάχη» των πυρκαγιών φέτος - Πόσα θα διατεθούν σε κάθε περιοχή
13:22