ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Αναβλήθηκε η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου: Αναβλήθηκε η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Για τις 11 Δεκεμβρίου 2023 αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υπέβαλαν αίτημα για την αναβολή της δίκης καθώς σήμερα έπρεπε να παραβρίσκονται στη δίκη για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, διαδικασία η οποία βρίσκεται στο κρίσιμο στάδιο της εξέτασης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Στο δικαστήριο δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας πάνω από 10 παθόντες, ενήλικες και ανήλικοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για μία σειρά από πλημμελήματα ασκήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και η δικάσιμος προσδιορίστηκε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, για να μην υποπέσουν σε παραγραφή κάποιες από τις επί μέρους πράξεις που βαρύνουν τον πατέρα Αντώνιο και τους συγκατηγορουμένους του.

Ο πατήρ Αντώνιος και οι υπόλοιποι επτά αντιμετωπίζουν κατηγορίες, όπως:

  • βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή
  • απλή σωματική βλάβη κατά συρροή
  • απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή
  • έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή
  • ηθική αυτουργία σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και
  • συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή (αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας)

Οι καταγγελίες και η οικονομική διαχείριση της «Κιβωτού»

Εκτός από το σκέλος των καταγγελιών που έχουν προσδιοριστεί να δικαστούν σήμερα, σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόμη δύο σκέλη. Το ένα αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου και ενός 15χρονου, οι οποίοι έχουν καταθέσει ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από τον πατέρα Αντώνιο.

Το δεύτερο έχει ως αντικείμενο την οικονομική διαχείριση της οργάνωσης με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, να έχουν δώσει ήδη έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι εμπλεκόμενοι στα υπομνήματα που έχουν καταθέσει κατά καιρούς ενώπιον των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών αρνούνται τα όσα επιβαρυντικά τους αποδίδονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ