ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στο Βόλο – Απαγόρευση κυκλοφορίας από την ΕΛ.ΑΣ.

Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στο Βόλο – Απαγόρευση κυκλοφορίας από την ΕΛ.ΑΣ.
Εικόνα από τις πλημμύρες στο Βόλο ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ένας, νεκρός, ένας αγνοούμενος αλλά και πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα είναι η τραγική εικόνα που παρατηρείται στο Βόλο εξαιτίας των έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν από τη Δευτέρα (4/9) στην περιοχή. Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σημειώθηκε διακοπή κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό δίκτυο ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή. Κλειστές είναι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η κατάσταση θα επιδεινωθεί ενώ τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και αύριο το απόγευμα (6/9).

Από τη σφοδρή κακοκαιρία εντοπίστηκε νεκρός ένας κτηνοτρόφος όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, στον Βόλο. Σύμφωνα με τα gegonota.news, η οικογένειά του τον αναζητούσε επί δύο ώρες χωρίς ο ίδιος να έχει δώσει κανένα ίχνος ζωής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε πάει να ταϊσει τα ζώα του. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση. Για τον απεγκλωβισμό κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ.

Επίσης έγινε γνωστό ότι ένας άνθρωπος αγνοείται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Βόλο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βόλο

Απαγόρευση κυκλοφορίας αποφασίστηκε από την αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, που σαρώνει τη Μαγνησία.

Όπως τονίζει το μήνυμα του 112 που εστάλη σε όλα τα κινητά τηλέφωνα «με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Ήδη στην περιοχή η κακοκαιρία έχει παρουσιάσει επιδείνωση και η συνεχιζόμενη σφοδρή καταιγίδα έγινε εντονότερη από τις 10:30, ενώ η ορατότητα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

Σημειώνεται ότι μήνυμα από το 112 είχε σταλεί και στις 09:45 στους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας επισημαίνοντας τον αναγκαίο περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω του φαινομένου της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Κλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στις δουλειές τους.

Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Αυτοκίνητο παρασύρεται από χείμαρρο στη Μηλίνα / (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου - Κουκουναριών.

Κίνδυνος υπερχείλισης του χείμαρρου Κραυσίδωνα στο Βόλο

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στον Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή με τις Αρχές της πρωτεύουσας της Μαγνησίας να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κακοκαιρία. Λόγω της έντονης βροχής υπάρχει μεγάλη ανησυχία για υπερχείλιση του χείμαρρου Κραυσίδωνα στο Βόλο.

Στον Βόλο καταφθάνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα προς ενίσχυση των ήδη μεγάλων δυνάμεων του Βόλου τόσο με στελέχη όσο και με οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Έχουν γίνει περισσότερες από 120 αντλήσεις υδάτων από μονοκατοικίες και υπόγεια που πλημμύρισαν μέχρι τις 10.30 το πρωί.

Η κακοκαιρία παρουσιάζει επιδείνωση με μεγάλες ποσότητες νερού από τη συνεχή βροχόπτωση και ασταμάτητους κεραυνούς που συγκλονίζουν την περιοχή από τη νύχτα.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα που βρίσκεται στα όριά του. Διασχίζει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στον Βόλο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και το ύψος του νερού ξεπερνά πλέον τα 3 μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ