ΕΛΛΑΔΑ

Χείμαρροι «καταπίνουν» οχήματα: Συγκλονιστικά βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel

Χείμαρροι «καταπίνουν» οχήματα: Συγκλονιστικά βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel
Αυτοκίνητο παρασύρθηκε στη θάλασσα στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου Screen grab από βίντεο

Συγκλονίζουν τα βίντεο που κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, τα οποία απαθανατίζουν την καταστροφή που συντελείται στο Πήλιο αλλά και το Βόλο, από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.  

Σε ένα βίντεο, φαίνεται ένα όχημα που έχει παρασυρθεί στη θάλασσα, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης του Πηλίου.

Σε άλλο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που σταθμευμένο λεωφορείο γέρνει και πέφτει σε μια τεράστια τρύπα που έχει δημιουργηθεί στην άκρη του οδοστρώματος.

Σε άλλο βίντεο καταγράφεται η κατάρρευση γέφυρας στο Βόλο.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές. Με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπτεται προσωρινά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η κατάσταση στο νησί θα χειροτερεύσει το απόγευμα της Τρίτης 05/09.

Τεράστιος όγκος νερού

Ο όγκος νερού που έχει πέσει στην περιφέρεια Μαγνησίας από χθες, Δευτέρα 04/09, είναι τεράστιος, καθώς η κακοκαιρία Daniel πλήττει με σφοδρότητα την περιοχή, προκαλώντας μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα του νομού. Ποταμοί υπερχείλισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασέρνοντας οχήματα και εγκλωβίζοντας τους οδηγούς.

Στο Βόλο, ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 400 κλήσεις σε Πυροσβεστική και Αστυνομία στις περιοχές Αργαλαστή Βόλου και Τρίκερι και 60 κλήσεις σε Λάρισα, Αγιά και Κιλελέρ. Έχουν πραγματοποιηθεί δέκα μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο από Βόλο, Αργαλαστή και Τρίκερι και 35 αντλήσεις υδάτων, καθώς και μία μεταφορά ατόμου από τη Λάρισα.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο, όσο και στα προάστια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η κατάσταση θα επιδεινωθεί ενώ τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και αύριο το απόγευμα (6/9).

Με εντολή της αστυνομίας, στο Βόλο, το Πήλιο και ολόκληρη την ορεινή Μαγνησία ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας για όσο διάστημα διαρκεί η κακοκαιρία, με σχετικό μήνυμα από το 112 να έχει σταλεί από το πρωί στους κατοίκους. Ίδιο μήνυμα εστάλη στη συνέχεια και στους κατοίκους της Σκιάθου.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Αυτοκίνητο παρασύρεται από χείμαρρο στη Μηλίνα / (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)

Υπερχείλισε ο χείμαρρος του Αναύρου

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην περιοχή του Αναύρου. Το ποτάμι υπερχείλισε και το νερό σκεπάζει τις παρόχθιες οδούς Ροστόβ και Φιλιππίδη. Σύμφωνα με το gegonota.news, διέξοδο βρήκε στην οδό δημάρχου Γεωργιάδου, όπου σκέπασε πεζοδρόμια και αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και το νερό έχει μπει μέσα στα σπίτια.

gegonota.news

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές. Με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπτεται προσωρινά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ