ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον αγνοούμενο στο Βόλο - Εικόνες αποκάλυψης

Κακοκαιρία Daniel: Σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον αγνοούμενο στο Βόλο - Εικόνες αποκάλυψης
EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του αγνοούμενου άνδρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου που πλήττεται από την σφοδρή κακοκαιρία Daniel. Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης εντοπίστηκε νεκρός ένας κτηνοτρόφος, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση.

Για τον αγνοούμενο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν άνδρα 34 ετών, ο οποίος προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του μέσα από ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε.


Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Ακολουθούν βίντεο από την επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό του αγνοούμενου:

Εικόνες Αποκάλυψης στη Θεσσαλία

Πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, με τους ορμητικούς χειμάρρους να «καταπίνουν» ότι κινείται, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel που πλήττει τη χώρα. Τα φαινόμενα επεκτείνονται και στην Εύβοια, ενώ η χώρα θρηνεί έναν νεκρό κτηνοτρόφο.

Περισσότερο επλήγη ο Βόλος και το Πήλιο, με ορμητικούς χειμάρρους να δημιουργούν ένα απόκοσμο σκηνικό, οι Αρχές να πραγματοποιούν διασώσεις με βάρκες, γέφυρες να καταρρέουν και πολλά ΙΧ να καταλήγουν στη θάλασσα.

Τα φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο κίνδυνος είναι τεράστιος, ειδικά για τη Μαγνησία. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ύψος της βροχής στο Πήλιο ξεπέρασε τα 700 mm, ενώ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ζαγοράς από τα ξημερώματα της Τρίτης (00:00) έως το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης 05/09, κατέγραψε 780 mm βροχής, στην Πορταριά 545 mm, στον Βόλο 279 mm, στην Αιγά της Λάρισας 196 mm και στην Πεζούλα 188 mm.

Η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο από την Αγία Αικατερίνη, ενδεικτικό της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι Αρχές:

Έκκληση να παραμείνουν όλοι στα σπίτια τους

Έκκληση να παραμείνουν οι Βολιώτες στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο Magnesianews.gr τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε όλο τον νομό.

Ο Κώστας Αγοραστός και σε δήλωσή του στο Magnesianews.gr έκανε λόγο για κατακλυσμό του Νώε και πως ποτέ άλλοτε δεν έχει σημειωθεί τέτοια βροχόπτωση. «Έχουμε σε επιφυλακή όλο τον μηχανισμό», τόνισε μεταξύ άλλων ενώ συνιστά στους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα.

Να μείνουν στο σπίτι τους όσοι βρίσκονται στις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία Daniel προειδοποίησε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, λόγω επικινδυνότητας από τα φαινόμενα.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Αρτοποιός είπε πως, το πιο επικίνδυνο αυτήν την ώρα δεν είναι μόνο πως έχουν φουσκώσει οι χείμαρροι, αλλά το ότι η άσφαλτος έχει διαβρωθεί.

«Κάθε προσπάθεια να περάσει κάποιος είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο είναι επικίνδυνη. Δεν ξέρουμε τι υπάρχει κάτω. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία. Μείνετε σπίτι σας. Ακόμα και 4×4 αυτοκίνητα δεν πρέπει να βγουν».

Στη συνέχεια, ο κ. Αρτοποιός επισήμανε πως στον Βόλο υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς όλα τα νερά θα καταλήξουν στο παραλιακό κομμάτι του Πηλίου.

Επιπλέον, ενημέρωσε πως η Πυροσβεστική στην παραλία του Βόλου επιχείρησε για τον απεγκλωβισμό ενός ηλικιωμένου ζευγαριού.

Το μέγεθος της καταστροφής μέσα σε 45 λεπτά

Στο μεταξύ, την ένταση της κακοκαιρίας Daniel καταγράφει βίντεο που ανέβασε Γάλλος χρήστης στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) και αποτυπώνει, πώς χρειάστηκαν μόλις 45 λεπτά για να μετατραπεί σε λίμνη κεντρικός δρόμος του Βόλου.

Οι δρόμοι στον Βόλο έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες μέσα σε μόλις τρία τέταρτα της ώρας, ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές που πλημμυρίζουν από τα πρωτοφανή ύψη βροχής που πέφτουν στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ