ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνεται περιοχή στη Φθιώτιδα - «Κατευθυνθείτε προς Λαμία»

Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνεται περιοχή στη Φθιώτιδα - «Κατευθυνθείτε προς Λαμία»
Πλημμύρες στο χωριό Βελεσιώτες στη Φθιώτιδα ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ / EUROKINISSI

Μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κόμμα Φθιώτιδας, εστάλη από το 112,  λόγω πλημμυρών από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κόμμα Φθιώτιδας απομακρυνθείτε προς Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφερόταν στο μήνυμα.

Νωρίτερα, με απόφαση της ΑΔ Φθιώτιδας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία κάθε αυτοκινήτου μέσα στο δήμο της Λαμίας καθώς πλέον οι μετακινήσεις είναι αδιέξοδες, ενώ για την απαγόρευση εστάλη και σχετικό μήνυμα από το 112.

Η πόλη της Λαμίας βρίσκεται πολιορκημένη από όλα τα σημεία της βρίσκεται καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και πλέον ακόμη και οι πλατείες της έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατεία Λαού της Λαμίας συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος από τα όμβρια ύδατα από το βόρειο μέρος της πόλης με συνέπεια το ύψος του νερού να έχει ξεπεράσει τους 40 πόντους και είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Περιφερειακά της πόλης στο δρόμο προς το Νοσοκομείο η κυκλοφορία έχει διακοπεί από νερά που έχουν καλύψει το δρόμο και αυτή την ώρα η πρόσβαση προς το νοσοκομείο είναι σχεδόν αδύνατη και γίνεται μόνο με μεγάλα οχήματα.

Πριν από λίγο σταμάτησε και η διοχέτευση των αυτοκινήτων από την εθνική οδό Αθηνων Λαμίας προς το δρόμο Λαμίας Δομοκού και την Β. Ελλάδα καθώς ξεχείλησαν οι χείμαρροι ανατολικά της πόλης της Λαμίας, έχουν καλύψει τους δρόμους και τους έχουν μετατρέψει σε ποταμούς με συνέπεια η τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία.

Στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου είναι αδύνατο να κινηθούν τα αυτοκίνητα. Σε τρία σημεία έχουν βγει χείμαρροι και έχουν καλύψει το οδόστρωμα εννοώ όλο και αυξάνεται η ένταση του νερού που κουβαλούν οι χείμαρροι προς το Σπερχειό.

Τεράστιες είναι οι ζημιές σε χωριά δυτικά της Λαμίας, καθώς οι χείμαρροι έχουν μεταφέρει τεράστιος όγκος από φερτά υλικά μέσα στον κάμπο και έχουν καταστρέψει καλλιέργειες.

Δεκάδες πυροσβέστες με οχήματα είτε προσπαθούν να αντλήσουν μέρα ήταν να παρέμβουν και να απεγκλωβίσουν οχήματα που βρίσκονται μέσα σε λίμνες νερό.

Την ίδια στιγμή όλο το προσωπικό του Δήμου Λαμίας με μηχανήματα βρίσκονται σε κρίσιμα σημεία προσπαθώντας να παρέμβουν σε κρίσιμες περιπτώσεις ενώ δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται μέσα στην καταρρακτώδη βροχή σε κρίσιμα σημεία και εκτρέπουν την κυκλοφορία για να μην βρεθούν σε κίνδυνο ανυποψίαστοι οδηγοί.

Ο Σπερχειός ποταμός φουσκώνει επικίνδυνα και ήδη κάτοικοι και επιχειρήσεις που βρίσκονται στη νότια πλευρά της πόλης, εκεί όπου πλημμυρίζει όταν ο Σπερχειός φεύγει από τις όχθες του, έχουν αρχίσει και απομακρύνουν είτε τα ζώα, είτε τα αυτοκίνητά τους, αλλά φεύγουν και οι ίδιοι για ασφάλεια για να μην εγκλωβιστούν από τα νερά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ