ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Διασώθηκε 57χρονος που παγιδεύτηκε για οκτώ ώρες στα νερά - Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Φθιώτιδα: Διασώθηκε 57χρονος που παγιδεύτηκε για οκτώ ώρες στα νερά - Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ
Ο 57χρονος διασώθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Τύχη βουνό είχε ένας 57χρονος που έτυχε να περνά από τον Δομοκό με προορισμό την Αθήνα, την ώρα που χτύπησαν την περιοχή τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel με αποτέλεσμα να παγιδευτεί για ώρες στα νερά.

Ο άνθρωπος όπως αναφέρει το LamiaReport κινούνταν στην ευθεία του Νέου Μοναστηρίου προς Δρούγο, όταν χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε σε δρόμο που είχε πλημμυρίσει στο ύψος του Σταθμού Δομοκού.

Για τον απεγκλωβισμό του έγινε τιτάνια προσπάθεια από τους ανθρώπους της 7ης ΕΜΑΚ και από τους χειριστές των μηχανημάτων του Δήμου Δομοκού και της Περιφέρειας που οδήγησαν τους διασώστες κοντά στο σημείο που είχε εγκλωβιστεί.

Η περιπέτειά του ολοκληρώθηκε σχεδόν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και μετά από σχεδόν οκτώ ώρες αγωνίας μέσα στα λασπόνερα και κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

«Πολλές φορές πίστεψα ότι δεν θα τα καταφέρω», λέει στο LamiaReport ο Σταύρος Ανδρέου επαναλαμβάνοντας συνεχώς τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την πραγματικά δύσκολη αποστολή.

Βίντεο που τράβηξε ο ίδιος

Ο κ. Ανδρέου διηγείται στο LamiaReport την περιπέτεια που έζησε και ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

«Ο δρόμος φαινόταν ανοιχτός και μάλιστα αισθανόμουνα χαρούμενος γιατί πίστευα ότι είχα διαλέξει την πιο σύντομη διαδρομή για Αθήνα. Ειλικρινά, εντελώς ξαφνικά έχασα το δρόμο και το αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα σε νερό με τους χειμάρρους να με παρασύρουν», μας λέει ο 57χρονος και περιγράφει πως κατάφερε να μην παρασυρθεί ακόμη πιο βαθιά στα ρέμματα.

«Με πολύ κόπο κατάφερα να ανοίξω την πόρτα του οδηγού και να βγω έξω, όμως το αμάξι άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση από την ορμή των νερών. Με μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να ανοίξω και την άλλη πόρτα και το αυτοκίνητο ισορρόπησε αλλά και πάλι παρασυρόταν από τους ορμητικούς χειμάρρους. Μόνο όταν κατάφερα και άνοιξα και το πορτ μπαγκαζ και το αυτοκίνητο πλημμύρισε τελείως, κατάφερε να σταματήσει από το βάρος σε ένα σημείο και τότε ξεκίνησα να καλώ σε βοήθεια…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ