ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: Προθεσμία έλαβαν οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του Αντώνη

Blue Horizon: Προθεσμία έλαβαν οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του Αντώνη
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Προθεσμία να απολογηθούν αύριο Κυριακή (10/9/2023) στις 9:30 το πρωί έλαβαν οι τέσσερις συλληφθέντες, μέλη του πληρώματος «Blue Horizon», που κατηγορούνται για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη.

Σημειώνεται ότι οδηγήθηκαν το πρωί στον Εισαγγελέα οι τρεις από τους τέσσερις. Ο υποπλοίαρχος δεν παρουσιάστηκε σήμερα καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και είναι στο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απολογία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο. Αύριο λήγει και το πενθήμερο της προσωρινής τους κράτησης.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων προέκυψαν νέα στοιχεία που περιελήφθησαν στη δικογραφία.

Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις, μετά το τραγικό περιστατικό το βράδυ της Τρίτης στο πλοίο «Blue Horizon».

Στον ύπαρχο που έσπρωξε τον 36χρονο από τον καταπέλτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Αντιμέτωπος με κακούργημα είναι και ο καπετάνιος του πλοίου για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος η ποινική δίωξη αφορά σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ