Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Συνεχίζεται η επιχείρηση στη Λάρισα - «Μάχη» με τις λάσπες
Ανανεώθηκε:
Μάχη για να αντιμετωπιστούν τα εκατοντάδες προβλήματα από τις πλημμύρες στο νομό Λάρισας, δίνουν οι κάτοικοι και αρμόδιοι φορείς για να απομακρύνουν από σπίτια και δρόμοι, το νερό που ακόμη παραμένει σε πολύ μεγάλη ποσότητα σε κάθε άκρη του κάμπου.
Στη πόλη της Λάρισας οι κάτοικοι και ο δήμος συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε να ολοκληρωθεί η άντληση των νερών που έχουν πλημμυρίσει στις συνοικίες της πόλης, με το σοβαρότερο πρόβλημα να παραμένει στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης.
Η συνοικία παραμένει πλημμυρισμένη με τις ποσότητες του νερού να είναι μεγάλες ενώ η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται μόνο με μηχανήματα βαρέως τύπου για την μεταφορά ανθρώπων.
Στα χωριά του νόμου που έχουν πλημμυρίσει, οι κάτοικοι περιμένουν να πέσει η στάθμη του νερού για να μπορέσουν να ξεκινήσουν την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ υπάρχουν ακόμη περιοχές που είναι αποκλεισμενες.
Οι πρωτοβουλίες για την προσφορά βοήθειας στους πληγέντες σε όσα είδη έχουν ανάγκη συνεχίζεται τόσο από τους επίσημους φορείς, δηλαδή τον δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και από πάρα πολλές συλλογικότητες που αναλαμβάνουν δράσεις.
Εκατοντάδες άνθρωποι συλλέγουν πόσιμο νερό και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ οργανώνονται ακόμη και επιχειρήσεις άντλησης υδάτων σε πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια με αντλίες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Μέχρι πότε θα είναι δωρεάν τα διόδια για τις πληγείσες περιοχές
Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Φαινόμενα αισχροκέρδειας - Έρχεται πλαφόν και σε άλλα προϊόντα
Η εκτίμηση του Τραμπ για τη Ματσάδο δεν έχει αλλάξει, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο
21:25
Η απάντηση της Αθήνας στην τουρκική... ενόχληση για τη φρεγάτα «Κίμων» και οι παραβιάσεις (pics & vids)
21:16
Άρση της ασυλίας της ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο η Λατινοπούλου - Αναλυτικά η επιστολή
21:07
Φον ντερ Λάιεν για Ιράν: Αυτό που συμβαίνει είναι αποτρόπαιο - Εξετάζουμε αυστηροποίηση κυρώσεων
20:59