ΕΛΛΑΔΑ

Ηχητικό ντοκουμέντο από το Blue Horizon: «Να το έχουμε τακτοποιήσει μέχρι τον Πειραιά»

Ηχητικό ντοκουμέντο από το Blue Horizon: «Να το έχουμε τακτοποιήσει μέχρι τον Πειραιά»
ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ / EUROKINISSI

Όλο και περισσότερα και πιο αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται γύρω από τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στην υπόθεση του Blue Horizon. Για την ακρίβεια δύο νέα ηχητικά ντοκουμέντα φέρνουν επιπρόσθετα στοιχεία για το πώς επήλθε ο πνιγμός του άτυχου άνδρα στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, αφορούν σε συνομιλίες που είχε το πλήρωμα του πλοίου μισή ώρα μετά τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, με τον καπετάνιο να ακούγεται να λέει «πρέπει να το έχουμε τακτοποιήσει μέχρι να φτάσουμε στον Πειραιά».

Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του, όταν σπρώχτηκε από τα μέλη του πληρώματος, τα οποία λίγη ώρα αργότερα φαίνεται πως προσπάθησαν να σβήσουν ίχνη!

«Σε λίγο θα περάσουμε από ανάκριση. Θα πείτε πως δεν τον σπρώξατε τον άνθρωπο», είπε στο πλήρωμα ο καπετάνιος σύμφωνα με το MEGA. «Θα πείτε πως είχε σηκωθεί ο καταπέλτη. Ήταν πάνω και έπρεπε να φύγουμε», ανέφερε ο καπετάνιος στο υπόλοιπο πλήρωμα, μεταξύ άλλων και τον ύπαρχο που ήταν αυτός που έσπρωξε τον Αντώνη, τονίζοντάς του πως θα πρέπει να πει ότι του φώναξε και δεν τον ακούμπησε!

Ωστόσο, ακούστηκε ηχητικό ντοκουμέντο από τον ύπαρχο, τον άνθρωπο που κατηγορείται για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη: «Δεν με βλέπω καλά. Πφ... τον π....η».

«Δεν λέμε τι βλέπουμε και τι ακούμε»

Παράλληλα, σε άλλους αποκαλυπτικούς διάλογους που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ακούγονται να μιλούν ο ύπαρχος που έσπρωξε τον Αντώνη και ο Πλοίαρχος.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο του ΑΝΤ1, ακούγονται μέλη του πληρώματος (δεν είναι ακόμα γνωστό ποιοι ήταν) να μιλούν προς τα υπόλοιπα μέλη.

Αυτό που καταγράφεται είναι μια προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος και η επιβολή «ομερτά», ζητώντας τους να μην μιλάνε παραέξω για τα όσα βλέπουν και ακούν στο πλοίο.

«Ένα πράγμα πάντα θα έχετε στο νου. Ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε» ακούγεται να λέει κάποιος από το πλήρωμα. «Και εδώ, σε κανέναν παιδιά, ούτε έξω απ' το… εντάξει;» ακούγεται να συμπληρώνει άλλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ