Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση εντοπίζεται επτά χιλιόμετρα Δυτικά της Καρπάθου και έχει εστιακό βάθος 8,9 χιλιόμετρα.
Μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια ενός σεισμού
Οι πολίτες μπορούν να βρουν ειδικές οδηγίες σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια του σεισμού και μετά την σεισμική δόνηση στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας. Ακολουθούν οι οδηγίες:
Όταν γίνεται σεισμός:
- Αν είστε μέσα στο σπίτι
Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.Καλυφθείτε κάτω από κάποιο ανθεκτικό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο), γονατίστε και κρατήστε με τα χέρια σας το πόδι του.Αν δεν υπάρχει ανθεκτικό έπιπλο, γονατίστε στο μέσον του δωματίου, μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σας και προστατέψτε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σας. Απομακρυνθείτε από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σας τραυματίσουν.Μην προσπαθήσετε να απομακρυνθείτε από το σπίτι.Μην βγείτε στο μπαλκόνι.
- Αν είστε σε ψηλό κτήριο
Απομακρυνθείτε από τζάμια και εξωτερικούς τοίχους.
- Αν είστε σε χώρο ψυχαγωγίας, εμπορικό κέντρο ή μεγάλο κατάστημα
Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.Μείνετε στο χώρο μέχρι να τελειώσει η δόνηση.Μην παρασυρθείτε από το πανικόβλητο πλήθος που κινείται άτακτα προς τις εξόδους γιατί κινδυνεύετε να ποδοπατηθείτε.
- Αν βρίσκεστε σε ανοιχτό χώρο
Απομακρυνθείτε από χώρους που βρίσκονται κάτω από κτίρια, τηλεφωνικά ή ηλεκτρικά καλώδια.Αν έχετε μαζί σας τσάντα ή χαρτοφύλακα, καλύψτε το κεφάλι σας με αυτά.
- Αν βρίσκεστε μέσα στο αυτοκίνητο
Καταφύγετε σε ανοιχτό χώρο και σταματήστε με προσοχή το αυτοκίνητο ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία.Αποφύγετε να περάσετε από σήραγγες, γέφυρες ή υπέργειες διαβάσεις.

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό την Δευτέρα για τον προσωπικό αριθμό πολίτη στις νέες ταυτότητες
17:55
Καταιγίδα στην Αθήνα - Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
17:44
Κάγια Κάλας: Να ασκηθεί η μέγιστη διεθνή πίεση στη Ρωσία μετά το σφυροκόπημα στην Ουκρανία
17:33.jpg?t=uO1iTLEPg7B8qIPKn4C5hQ)
Ιωάννινα: Άγριο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων - Δύο συλλήψεις, ένας στο νοσοκομείο
17:22