ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: «Οι γιατροί μας καθησύχαζαν» - Συγκλονίζει ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας

Ιωάννινα: «Οι γιατροί μας καθησύχαζαν» - Συγκλονίζει ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας
EUROKINISSI

Συγκλονίζει ο πατέρας της 20χρονης, που μπήκε στο νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα και ξαφνικά πέθανε, καθώς καταγγέλλει πως όσο νοσηλευόταν οι γιατροί τους καθησύχαζαν πως όλα θα είναι καλά.

Η κοπέλα κατέληξε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στην κλινική ΩΡΥΛΑ όπου είχε εισαχθεί με αμυγδαλίτιδα. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της, φέρεται να εξετάστηκε και από λοιμωξιολόγο ενώ είχε υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία.

Η κατάστασή της όμως επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και ωσότου μεταφερθεί στη ΜΕΘ να καταλήξει.

Ο άτυχος πατέρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha, σημειώνει ότι «ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν τι συνέβη, αν ήξεραν πιθανόν να είχαν σώσει το παιδί. Το κορίτσι μου ήρθε για να σπουδάσει, ήρθε να δώσει την εξεταστική του και σε δέκα μέρες χάθηκε. Έπαθε αμυγδαλίτιδα, ήμασταν ήσυχοι ότι το παιδί ήταν στο νοσοκομείο».

«Δεν πέρασε ποτέ ο πόνος και είχε πυρετό μέχρι που τελικά τη χάσαμε. Όταν το μάθαμε, μας έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια. Ο θεράπων ιατρός περιμένει επίσης την ιατροδικαστική εξέταση. Μας καθησύχαζαν για το παιδί, έλεγαν ότι θα του δώσουν διπλές αντιβιώσεις. Το κορίτσι έλεγε πως έχει πόνο στις αμυγδαλές και πυρετό», καταλήγει.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων γύρω από τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο.

Η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Αστυνομία, ενώ με εντολή της 6ης ΥΠΕ η υπόθεση διερευνάται εξονυχιστικά. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν γιατροί και άλλο προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ την Παρασκευή θα γίνει η νεκροψία - νεκροτομή από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από τη διαδικασία αυτή αναμένεται να προκύψουν και οι πιο σημαντικές απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τη νεαρή κοπέλα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται και η απόφαση της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος όπου δεν έγινε μέχρι στιγμής η νεκροψία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ