ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ στο «Μεταξά»: Αναβλήθηκε επέμβαση μετά τη χορήγηση αναισθησίας λόγω βλάβης στον εξαερισμό

ΕΔΕ στο «Μεταξά»: Αναβλήθηκε επέμβαση μετά τη χορήγηση αναισθησίας λόγω βλάβης στον εξαερισμό
Το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο αναπληρωτής διοικητής του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά» Σαράντος Ευσταθόπουλος, μετά την αναβολή χειρουργικής επέμβασης την Πέμπτη (15/9), αφού όμως είχε χορηγηθεί αναισθησία σε ασθενή, εξαιτίας βλάβης στο σύστημα εξαερισμού της χειρουργικής αίθουσας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η 52χρονη ασθενής, αφού ξύπνησε από τη νάρκωση, πληροφορήθηκε ότι η επέμβαση προγραμματίστηκε να γίνει, το πρωί της Παρασκευής (15/9).

Μετά το περιστατικό αυτό πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του νοσοκομείου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, του δήμου Πειραιά και του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, σε μια προσπάθεια ιεράρχησης στην αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων στις υποδομές του «Μεταξά», λόγω της παλαιότητας του κτηρίου.

Υπενθυμίζεται πως, πριν από δύο εβδομάδες, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε απομακρύνει, από τη θέση του, τον μέχρι τότε διοικητή του νοσοκομείου, λόγω των ελλείψεων φαρμάκων, τα οποία χρησιμοποιούνται στις χημειοθεραπείες.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν αποδώσει την έλλειψη κονδυλίων για την προμήθεια των συγκεκριμένων φαρμάκων σε κακή οικονομική διαχείριση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ορισμένοι ογκολογικοί ασθενείς να υποβάλλονται με καθυστέρηση στις θεραπείες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ