ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία: Ακατάλληλο το νερό σε Πορταριά, Ιωλκό, Μακρυνίτσα, Χάνια και Δρακεία

Θεσσαλία: Ακατάλληλο το νερό σε Πορταριά, Ιωλκό, Μακρυνίτσα, Χάνια και Δρακεία
EUROKINISSI

Το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜ Βόλου είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με την ενημέρωση σήμερα. 

Ακατάλληλο, ωστόσο, για ανθρώπινη κατανάλωση χαρακτηρίζεται το νερό που παρέχεται στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρυνίτσας καθώς και στους οικισμούς Χανίων και Δρακείας, επειδή εκεί δεν έχει αποκατασταθεί η χλωρίωση.

Τα στοιχεία αυτά, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στη διάρκεια ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας για την ασφάλεια και καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία.

Σχετικά με το Δίκτυο Ελέγχου της Υδροδότησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 676 δειγματοληψίες, από τις οποίες οι 175 έγιναν το τελευταίο 24ώρο.

Μετά από εκτεταμένες δειγματοληψίες και ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στη διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών από τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, την Π.Ε. Θεσσαλίας και το Π.Ε.Δ.Υ. Θεσσαλίας, επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜ Βόλου είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα και άλλες οικιακές χρήσεις πχ ατομική υγιεινή).

Σε καταναλωτές με ειδικά προβλήματα υγείας (υπερτασικοί και όσοι ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι) συστήνεται να αποφεύγεται η πόση, εξαιτίας της σχετικά υψηλής αλατότητας, που μπορεί να εμφανίζεται λόγω χρήσης γεωτρήσεων, ανάλογα με τις ανάγκες.

Εκτός από την αλλαγή από τον Δήμο Βόλου με τις υποσημειώσεις που προαναφέρθηκαν δεν σημειώθηκαν άλλες αλλαγές στα δίκτυα ύδρευσης και ισχύουν όλα όσα αναφέρθηκαν σε προηγούμενη ενημέρωση.

Το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια πραγματοποιεί καθημερινά δειγματοληψίες στους Δήμους και σε Δημοτικά διαμερίσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ