ΕΛΛΑΔΑ

«Χειρόφρενο» και στις τρεις Γραμμές του Μετρό την Πέμπτη

«Χειρόφρενο» και στις τρεις Γραμμές του Μετρό την Πέμπτη
Κλειστός σταθμός του μετρό λόγω απεργίας EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιησεων σωματείων εργαζομένων την Πέμπτη (21/9), μετά από νεότερη ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.

Στο μεταξύ, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο ΟΑΣΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, όπου έκανε γνωστό ότι η 24ωρη απεργία του κρίθηκε παράνομη:

«Μετά τη δικαστική απόφαση που κρίνει τη στάση εργασίας που είχαμε αποφασίσει για την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου ως παράνομη ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ την εν λόγω στάση εργασίας και ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του Ε.Κ.Α για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει.

Νωρίτερα, ο ΟΑΣΑ είχε ενημερώσει ότι τα λεωφορεία θα κινούνταν μεταξύ 9:00 - 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία ζητούν: απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου, ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών, αναγνώριση προϋπηρεσίας νεοπροσλαμβανόμενων, προσλήψεις προσωπικού - ανανέωση στόλου.

Επιπλέον, με στάσεις εργασίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες. Επιπλέον, κανονικά θα κυκλοφορήσουν και τα λεωφορεία της νυχτερινής γραμμής Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων σε αυτή με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00).

Κανονικά αναμένεται να κινούνται τα Λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Στάση εργασίας στο τραμ

Με στάση εργασίας θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης (21/09) οι εργαζόμενοι στο Τραμ.

Με στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30 θα συμμετάσχει στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Σωματείο: «Ως μέλη του Ε.Κ.Α και μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, αποφασίσαμε την συμμετοχή μας, με στάση εργασίας από τις 13:30 έως την λήξη της βάρδιας, στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ