ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Επτά off-shore με τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ ανακάλυψε το ΣΔΟΕ

Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Επτά off-shore με τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ ανακάλυψε το ΣΔΟΕ
Από την μεταγωγή των κατηγορουμένων στον εισαγγελέα Χανίων ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Στον εντοπισμό 7 off shore εταιρειών τις οποίες φαίνεται πως διαχειρίζεται η κλινική η οποία εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά, προχώρησε το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος οι υπεύθυνοι της μονάδας των Χανίων μέσω των off-shore εταιρειών απέκρυψαν τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αναλυτικότερα, το ΣΔΟΕ παρουσιάζοντας έναν απολογισμό των δράσεών του κατα την διάρκεια του καλοκαιριού, αναφέρεται και στον φορολογικό και οικονομικό έλεγχο ο οποίος έγινε στην Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής των Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ:

«Η Υπηρεσία μας παρείχε συνδρομή σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης (ΤΑΟΕΚ) της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών. Πέραν της επιχειρησιακής συνδρομής η Υπηρεσία μας προέβη σε άρση τραπεζικού, φορολογικού απορρήτου και έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών και παρείχε συνδρομή στον εντοπισμό επτά (7) off-shore εταιριών που φέρονταν να χρησιμοποιούνται από τα μέλη του κυκλώματος προς απόκρυψη των εγκληματικών προσόδων τους που προέρχονταν από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα, τα οποία ανέρχονταν τουλάχιστον στο ποσό των 3.000.000 €.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ