ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Σύλληψη για ληστεία και εντοπισμός δραστών δύο φυτειών κάνναβης

Ρέθυμνο: Σύλληψη για ληστεία και εντοπισμός δραστών δύο φυτειών κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπή γυναίκα, κατηγορούμενη για κλοπή σε περιοχή του Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνης.

 

Η συγκεκριμένη αφαίρεσε από επιχείρηση στην οποία εργαζόταν το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της και αποδόθηκε από τους αστυνομικούς στον παθόντα.

Από την έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι η ίδια γυναίκα, σε προγενέστερο χρόνο, είχε προβεί σε ακόμα μια κλοπή από την επιχείρηση αφαιρώντας 350 ευρώ, ενώ σύμφωνα με καταγγελία του ιδιοκτήτη κατά το χρονικό διάστημα που εργαζόταν στην επιχείρηση προέβη στην αφαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Στο μεταξύ εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις εντοπισμού φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ρέθυμνο και σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος δύο Ελλήνων για τις καλλιέργειες των φυτειών.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου είχαν εντοπίσει τα δενδρύλλια σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου. Στις 21 Ιουλίου 2023 εντόπισαν φυτεία αποτελούμενη από 8 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρου και στο πλαίσιο της έρευνας, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πρόκυψε ότι ο ένας άνδρας είναι ο δράστης για την φυτεία που εντοπίστηκε. Ο έτερος συλληφθείς προέβη στην καλλιέργεια άλλης φυτείας, που εντοπίστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 αποτελούμενης από 15 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,5 μέτρα.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκαν δικογραφίες για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης οι οποίες υποβλήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Επίσης, στο Λασίθι συνελήφθη, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων, άνδρας ελληνικής καταγωγής κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο και έρευνα στο σπίτι του και σε περιβάλλοντες χώρους, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και δύο δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς ύψους έως 1,20 μέτρων.

Προανάκριση διενεργείται από Το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ