ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Τι καταγγέλει θύμα που έκανε επτά εξωσωματικές - Νέες αποκαλύψεις

Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Τι καταγγέλει θύμα που έκανε επτά εξωσωματικές - Νέες αποκαλύψεις
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Νέες αποκαλύψεις για το δίκτυο παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά έρχονται στη δημοσιότητα, την ώρα που μια από τις γυναίκες, όπως η ίδια καταγγέλλει, έπεσε θύμα της κλινικής χάνοντας πάνω από 20.000 ευρώ. 

Δεν έχουν τέλος οι μαρτυρίες των ζευγαριών που έπεσαν θύματα του κυκλώματος, μετά και τις καταγγελίες των γυναικών που γίνονταν παρένθετες μητέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια της κλινικής ανακλήθηκε, ενώ από τα συνολικά οκτώ άτομα που κατηγορούνται προφυλακίστηκαν τέσσερα, ο γυναικολόγος και ιδιοκτήτης της κλινικής, ο εμβρυολόγος και δύο μέλη βοηθητικού προσωπικού.

Μία γυναίκα περιέγραψε τη δική της εμπειρία, κατά την οποία όχι μόνο δεν απέκτησε παιδί αλλά έχασε όπως λέει, τα πιο γόνιμα χρόνια της.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η Ελένη άρχισε από τα 32 της στη συγκεκριμένη κλινική των Χανίων να κάνει εξωσωματικές για να αποκτήσει παιδί με τον σύζυγό της. Σήμερα, επτά χρόνια μετά, μετρά επτά αποτυχημένες υποβοηθούμενες επεμβάσεις και τέσσερις εικονικές - όπως καταγγέλλει- εμβρυομετοφορές, από τα προφυλακισμένα μέλη της κλινικής.

«Έκανα επτά εξωσωματικές και παιδί δεν έχω»

«Έχω δώσει περίπου 20.000 ευρώ για επτά εξωσωματικές και παιδί δεν έχω αποκτήσει. Είχαν κάνει τέσσερις εικονικές εμβρυομεταφορές και έπαιρνα 18 χάπια την ημέρα, χωρίς καν να μου έχουν βάλει έμβρυα», δήλωσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΔΟΕ προχώρησε στον εντοπισμό 7 off-shore εταιρειών τις οποίες φαίνεται πως διαχειρίζεται η κλινική η οποία εμπλέκεται στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά.

Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος οι υπεύθυνοι της μονάδας των Χανίων μέσω των off-shore εταιρειών απέκρυψαν τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Προ ημερών μάλιστα, παρουσία εκπροσώπου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ολοκληρώθηκε η μεταφορά του γενετικού υλικού από την συγκεκριμένη κλινική στο Γενικό Νοσοκομείου Χανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ