ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Elias - Αναλυτικοί χάρτες του Meteo

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Elias - Αναλυτικοί χάρτες του Meteo
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Την εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias αποτυπώνει σε αναλυτικούς χάρτες το meteo, με το φαινόμενο να ξεκινά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Μακεδονία το πρωί της Δευτέρας (25/9).

Ειδικότερα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν κυρίως στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα και από το απόγευμα θα ενταθούν σημαντικά, συνοδευόμενα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι η Θεσσαλία, κυρίως οι νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας, η Κεντρική Στερεά στην Ευρυτανία, Φωκίδα και Φθιώτιδα και η Βόρεια Πελοπόννησος κυρίως στους νομούς Αχαΐας και Κορινθίας.

Άστατος θα είναι ο καιρός στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα και την Τρίτη (26/9), καθώς η λεγόμενη ψυχρή λίμνη που ευθύνεται για την κακοκαιρία θα βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο.

Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Μάλιστα, το επεισόδιο βροχόπτωσης για το διήμερο Δευτέρα (25/9) και Τρίτη (26/9), κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Ειδικότερα για τη Θεσσαλία, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που εστιάζει στην ευρύτερη περιοχή, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Τρίτης 26/09, αναμένονται στις περιοχές του Πηλίου και της Όθρυος, καθώς και στα δυτικά τμήματα της περιφέρειας.

Επιπλέον, την Τετάρτη (27/7) η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα (και στη Θεσσαλία), ενώ πλέον αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά η Αττική, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Εύβοια και οι Σποράδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ