ΕΛΛΑΔΑ

Εθελοντική αιμοδοσία των Ενόπλων Δυνάμεων στο ΜΕΤΣ

Εθελοντική αιμοδοσία των Ενόπλων Δυνάμεων στο ΜΕΤΣ
Εθελοντική αιμοδοσία Ενόπλων Δυνάμεων ΓΕΕΘΑ

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο «Παναγιώτης Γκάζγκας» (γήπεδο ΜΕΤΣ) στο Παγκράτι εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ και του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (ΣΠΑΚΕ), με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (EΛ.I.KAP.), στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Διευθυντής του Κλάδου Προσωπικού του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Προέδρος του ΣΠΑΚΕ κ. Μιχάλης Κυρίτσης, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Κωνσταντίνος Τούτουζας.

Η δράση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των αλεξιπτωτιστών Θεόδωρου Παντελάκη, Κωνσταντίνου Μελιγκώνη και Παναγιώτη Συριανού που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, καθώς και στα 30 χρόνια μνήμης του αλεξιπτωτιστή Δημήτρη Βλών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην Μνήμη των Πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέδειξαν για ακόμη μία φορά την προσφορά αίματος ως μια ανιδιοτελή πράξη αγάπης και δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπο, συνεισφέροντας από κοινού με τον ΣΠΑΚΕ στην συγκέντρωση συνολικά 271 φιαλών αίματος. Επισημαίνεται η μεγάλη συμμετοχή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα των Σπουδαστών/τριών των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), καθώς και πλήθος πολιτών που συμμετείχαν σε αυτήν.\

Εθελοντική αιμοδοσία των Ενόπλων ΔυνάμεωνΓΕΕΘΑ

Οι εθελοντές αιμοδότες αλλά και το σύνολο των παρευρισκομένων στο πλαίσιο της δράσης, παρακολούθησαν αγώνες επίδειξης μεταξύ των ομάδων ανδρών και γυναικών της Εθνικής Ενόπλων του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) του ΓΕΕΘΑ, με τις αντίστοιχες ομάδες ανδρών και γυναικών του ΣΠΑΚΕ, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα υγείας και ιατρικών εξελίξεων με τις γνώσεις και τις εμπειρίες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Η επιτυχία της εν λόγω δράσης αναδεικνύει για μία ακόμη φορά το πολυδιάστατο κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ως αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας, συντρέχουν και στέκονται αρωγός της όπου παρίσταται ανάγκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ