ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Σε επιφυλακή βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias. Νωρίτερα, την Τρίτη εστάλη μήνυμα του 112 για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων για αύριο Τετάρτη (27/9), με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να παραμείνουν κλειστά.

Ειδικότερα, κλειστά (τουλάχιστον και αύριο 27 Σεπτεμβρίου) θα μείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Λάρισα), στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στη Φθιώτιδα.

Πιο αναλυτικά, και αύριο τα μαθήματα στη Θεσσαλία θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, αλλά όχι σε όλα τα σχολεία. Από την τηλεκπαίδευση εξαιρούνται τα σχολεία των δήμων και των περιοχών της Θεσσαλίας: Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης.

Κλειστά θα είναι, παράλληλα, αύριο Τετάρτη 27/9 τα σχολεία σε όλο το νομό Φθιώτιδας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι Παιδικοί Σταθμοί, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Η παραπάνω ανακοίνωση έρχεται μετά την απόφαση για τηλεκπαίδευση στους Δήμους Δομοκού, Μακρακώμης, Λαμιέων και Στυλίδας, Λοκρών, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας - Ελάτειας. Επιπλέον στο Δήμο Λοκρών δε θα λειτουργήσει και το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης.

Υπογραμμίζεται ότι τα μαθήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σχολικές Μονάδες των Δήμων της Φθιώτιδας θα γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Και ο δήμος Ξυλοκάστρου αποφάσισε να μην ανοίξουν αύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων για προληπτικούς λόγους.

Ανακοίνωση, τέλος εξέδωσε και ο δήμος Νεμέας: Λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Νεμέας Κορινθίας και των κατολισθήσεων στους δρόμους, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 δεν θα γίνουν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς το Ψάρι, τον Ασπρόκαμπο και την Σκοτεινή, για τη μεταφορά των παιδιών προς τις σχολικές μονάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ