ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Εκκενώνονται στη Λάρισα Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρια και οικισμός Πυργάκια

Κακοκαιρία Elias: Εκκενώνονται στη Λάρισα Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρια και οικισμός Πυργάκια
EUROKINISSI

Νέες εκκενώσεις οικισμών στο νομό Λάρισας πραγματοποιούνται αυτή την ώρα, ενώ η κακοκαιρία Elias προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα και βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, Μεγάλο Ευύδριο, Μικρό Ευύδριο, Υπέρια, Πυργάκια στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας εκκενώνονται προληπτικά. Πριν λίγο μάλιστα μήνυμα από το 112 στάλθηκε και στους οικισμούς Πετρίλια και Σοφιάδα στη Φθιώτιδα, οι κάτοικοι των οποίων καλούνται να απομακρυνθούν προς Νέο Μοναστήρι.

Πρόκειται για χωριά τα οποία βρίσκονται στο Δήμο Κιλελέρ. Από εκεί περνά ο ποταμός Ενιπέας – έχει βρέξει πάρα πολύ και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε σημεία που βρίσκονται ψηλά για παν ενδεχόμενο.

Νωρίτερα είχε εκκενωθεί και το χωριό Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ, ενώ όλα τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ που βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου, αριστερά και δεξιά, περνούν μια δύσκολη νύχτα, αφού έχουν ήδη πλημμυρίσει τα χωράφια, έχουν ήδη μπει νερά στα χωριά και στις αυλές των σπιτιών.

Οι άνθρωποι εκεί παρακολουθούν με αγωνία πώς θα συμπεριφερθούν τα αναχώματα στα διάφορα σημεία στον Καστανιώτη, σε χειμάρρους ρέματα της περιοχής, ώστε αν χρειαστεί να φύγουν εγκαίρως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ