Εύβοια: Ποτάμι «κατάπιε» το μισό σπίτι στο πέρασμα της κακοκαιρίας Elias
Όσο περνούν οι μέρες, έρχονται στο φως όλο και περισσότερα ντοκουμέντα από την τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Elias κυρίως σε Θεσσαλία και Εύβοια. Συγκεκριμένα, στην Κρύα Βρύση του δήμου Λίμνης Μαντουδίου - Αγίας Άννας, το ποτάμι λόγω του μεγάλου όγκου νερού διεύρυνε τις όχθες του και πέρασε κυριολεκτικά μέσα από σπίτια.
Μάλιστα, ένα από τα σπίτια, υποχώρησε μέσα στο νερό και το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι στο συγκεκριμένοι οίκημα, ενώ δίπλα από αυτό, υπάρχουν και άλλα σπίτια που κινδυνεύουν.
Όπως κατήγγειλε κάτοικος στο tvstar.gr, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο με αποτέλεσμα το ποτάμι να απειλεί σε κάθε νεροποντή τον οικισμό.
Παράλληλα, πολλές περιοχές παραμένουν ακόμη χωρίς ρεύμα και νερό μετά τις ζημιές που προκάλεσε στο δίκτυο η υπερχείλιση χειμάρρων.
Το χρώμα της θάλασσας άλλαξε από τις λάσπες που κατέβηκαν από το βουνό, δρόμοι εξαφανίστηκαν, σπίτια και επιχειρήσεις πνίγηκαν στα λασπόνερα, ενώ φερτά υλικά από τα καμένα δάση δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα χωριά, αρκετά από τα οποία έχουν αποκλειστεί, όπως οι Γούβες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο»: Τι λέει για την καταστροφή κάτοικος από τα Κάτω Λεχώνια Βόλου
Περού: Νεκρός δημοσιογράφος που είχε γίνει στόχος ενόπλων - Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
07:59
Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε μήνυμά του στον Πούτιν
07:47
Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για κατάπαυση του πυρός
07:36
Πέθανε ο κιθαρίστας των Cure, Πέρι Μπαμόντε (pic&vid)
07:25