ΕΛΛΑΔΑ

Nέα ανάρτηση Μπέου μετά το επεισόδιο: «Λύσαμε την παρεξήγηση, μου ζήτησε συγγνώμη»

Nέα ανάρτηση Μπέου μετά το επεισόδιο: «Λύσαμε την παρεξήγηση, μου ζήτησε συγγνώμη»
INTIME

«Συγγνώμη» ζήτησε τελικά ο πλημμυροπαθής από τον Αχιλλέα Μπέο -ο οποίος νωρίτερα έκανε λόγο για «στημένες καταστάσεις»- μετά το σοβαρό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το πρωί του Σαββάτου (30/09), ανάμεσα στον δήμαρχο Βόλου και συγκεντρωμένους πολίτες, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων στην περιοχή Άλλη Μεριά λόγω των τεράστιων καταστροφών από την πρόσφατη κακοκαιρία. 

Συγκεκριμένα ο 26χρονος πλημμυροπαθής, όπως αναφέρει σε νέα ανάρτησή του ο Αχιλλέας Μπέος, πήγε στο Δημαρχείο Βόλου και ζήτησε συγγνώμη για όσα έγιναν, μετά τη διαρροή του βίντεο στο οποίο ο δήμαρχος Βόλου διακρίνεται να χτυπά πολίτη που προηγουμένως τον έβρισε.

Το εν λόγω βίντεο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει τη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Μπέου, με το γραφείο Τύπου της ΝΔ να ξεκαθαρίζει πως ο Αχιλλέας Μπέος δεν έχει τη στήριξή της για τη δημαρχία του Βόλου, σημειώνοντας παράλληλα όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «συνεχίζει την παράδοση των ψεμάτων του κόμματός του».

Μπέος: «Συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση»

«Όπως έγραψα και πριν ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου η ένταση και ο εκνευρισμός από όλους περισσεύουν. Κι όταν όλοι ηρεμούμε και βλέπουμε ψύχραιμα τα πράγματα όλα αποκαθίστανται.

Ετσι πριν από λίγο με χαρά είδα στο γραφείο μου τον νεαρό συμπολίτη μου με τον οποίο είχα ένα επεισόδιο στην Άλλη Μεριά να έρχεται να ζητήσει συγγνώμη. Ως πατέρας και ως άνθρωπος φυσικά και τον δέχθηκα, συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση.

Μου ζήτησε συγγνώμη, αλλά όπως του είπα δεν είμαι παπάς να συγχωρώ και γι' αυτό δεν χρειάζεται συγγνώμη. Κατανόηση και συνεργασία ζητώ από όλους. Δεν βρίσκομαι στους δρόμους για κάποιο δικό μου συμφέρον. Ενδεχομένως να γίνονται και λάθη. Αλλά παλεύω για την πόλη, να δοθούν λύσεις για τους συμπολίτες.

ΥΓ. Φυσικά από όσους έσπευσαν με το γνωστό πικρόχολο σχολιασμό να αναρτήσουν το βίντεο με το επεισόδιο, δεν περιμένω να αναρτήσουν κι αυτό. Αλλωστε είναι γνωστός ο ρόλος τους και προδιαγεγραμμένη η τύχη τους. Μια εβδομάδα απέμεινε…», ανέφερε σε νεότερη ανάρτησή του ο κ. Μπέος.

«Στημένες καταστάσεις, δέχομαι αντιδράσεις όχι ύβρεις»

Ειδικότερα, σε βίντεο που δημοσίευσε η τοπική ιστοσελίδα gegonota.news, φαίνεται ο Αχιλλέας Μπέος να λογομαχεί με πολίτες, που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Άλλη Μεριά, στη διαλυμένη γέφυρα, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, για να αποτρέψουν το μπάζωμα του ρέματος που καταγγέλλουν ότι γίνεται χωρίς μελέτη.

Μετά τη διαρροή του βίντεο, ο δήμαρχος Βόλου, τοποθετήθηκε μέσω των social media για το περιστατικό, σημειώνοντας τα εξής:

«Κυκλοφορεί την τελευταία ώρα ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές έντασης μεταξύ εμού και αυτών που παρεμπόδισαν τις εργασίες στην Άλλη Μεριά. Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ένα μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες). Μπορώ να δεχθώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμα και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Το χρονικό

Ο δήμαρχος Βόλου λογομαχούσε με πολίτες το πρωί του Σαββάτου στην Άλλη Μεριά, ωστόσο κάποια στιγμή όταν απομακρύνθηκε από το σημείο, ένας από τους παρόντες άρχισε να του απευθύνεται με υβριστικές εκφράσεις.

Τότε, ο Αχιλλέας Μπέος γύρισε και τον χτύπησε ενώ ο πολίτης τον έσπρωξε, με τους παρευρισκόμενους να μπαίνουν ανάμεσά τους προκειμένου να τους χωρίσουν.

Σημειώνεται πως στο επεισόδιο ήταν παρόντες και αστυνομικοί. «Συλλάβετέ τους για παρεμπόδιση», ακούγεται να λέει κάποια στιγμή ο Αχιλλέας Μπέος. «Τραμπούκε» του φώναξαν κάποιοι, ενώ το κλίμα παρέμεινε τεταμένο για αρκετή ώρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πλημμυροπαθείς που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από την επέλαση της κακοκαιρίας σχημάτισαν χθες (29/09) ανθρώπινη αλυσίδα στο εν λόγω σημείο όπου κλήθηκε η Αστυνομία. Το συνεργείο εμφανίστηκε εκ νέου σήμερα το πρωί, αλλά έγινε νέα συγκέντρωση κατοίκων.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ